Εφαρμογή Ka-business

Ελληνικό: 10.800 σπίτια και 5 ουρανοξύστες

Business News

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, θα κατασκευασθούν περίπου 10.800 κατοικίες, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν το 58% της μελλοντικής συνολικής αξίας της επένδυσης. Σ' αυτό το κομμάτι της «αξιοποίησης» προσβλέπουν ο όμιλος Λάτση και οι άλλοι μέτοχοι-επενδυτές για να βγάλουν κέρδη και υπεραξίες.


 

Στο ενημερωτικό δελτίο της Lamda Development αναφέρεται ότι η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις στο Ελληνικό, θα προέλθει:

  •   Κατά 58% από πωλήσεις κατοικιών
  •  Κατά 28% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων (περιλαμβανομένων μελλοντικών εσόδων από το συγκρότημα καζίνων-ξενοδοχείων)  
  • Το 8% από την αποτίμηση των δύο εμπορικών κέντρων
  • 6% από την αποτίμηση των τριών ξενοδοχείων

Το project θα «τεμαχισθεί» σε πολλά κομμάτια, που θα αποτελέσουν ξεχωριστές εταιρείες. Η Lamda θα επιδιώξει να μπουν σ' αυτές τις εταιρείες στρατηγικοί εταίροι- επενδυτές. Σκοπεύει να κρατήσει μόνον την κατασκευή-εκμετάλλευση των δύο μεγάλων εμπορικών χώρων.

Οι επενδύσεις άμεσης απόδοσης

Την πρώτη πενταετία θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, τμήματος του πολεοδομικού κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης καθώς και σε ένα σημαντικό τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο θα συνδέει το παραλιακό μέτωπο με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις γι αυτή την πενταετία περιλαμβάνουν:

-   Ανέγερση παραθαλάσσιου ουρανοξύστη κατοικιών, ύψους έως 200 μέτρων, με συνολική δόμηση 45.000 τ.μ

- Δημιουργία παραθαλάσσιου οικισμού ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών-διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, συνολικής  επιφάνεια δόμησης 43.500 τ.μ.

- Τμηματική ανέγερση συγκροτημάτων κατοικιών διαφόρων τύπων (κτίρια ύψους έως 50 μέτρων, διαμερίσματα κλπ), εκτιμώμενης δόμησης περίπου 40.000 τ.μ.

 

- Κατασκευή παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 170 δωματίων.

-  Δημιουργία εμπορικού κέντρου και καταστημάτων συνολικής δόμησης περίπου 30.000 τ.μ. στον χερσαίο χώρο της μαρίνας Ελληνικού

- Ανάπτυξη δεύτερου εμπορικού κέντρου 72.000 τ.μ. εντός του πολεοδομικού κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, κοντά στη στάση του Μετρό μετρό

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε