Εφαρμογή Ka-business

Η Volkswagen επενδύει στη Θάσο

Business News

Τη Θάσο επιλέγει η Volkswagen για τη δοκιμή των αυτοκινήτων του μέλλοντος με αυτόνομη οδήγηση, σύμφωνα με δημοσίευμα "Των Νέων".


 

Όπως σημειώνεται, ο όμιλος της VW,  σχεδιάζει πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στη Θάσο. Η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και η ελληνική κυβέρνηση φέρονται να βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο διαπραγμάτευσης των συμβολαίων, ενώ οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου. 

Κλιμάκιο της VW από το Βόλφσμπουργκ, τα κεντρικά του ομίλου στη Γερμανία, πραγματοποιεί από σήμερα αυτοψία στη Θάσο για το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο ελληνικό νησί. Και όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα είναι η τελευταία εξέλιξη μιας προσπάθειας που εντατικοποιήθηκε από τις αρχές του φθινοπώρου με σειρά επαφών των δύο πλευρών.

Η αρχική ιδέα ήταν η δραστηριοποίηση της ΜΑΝ και κατ' επέκταση της VW στην Ελλάδα και είχε συζητηθεί και με την προηγούμενη κυβέρνηση. "Στόχος μας ήταν να φέρουμε νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα με γερμανικές επενδύσεις λέει στα "Νέα" ο Αθανάσιος Κρίκης. Ωστόσο υπήρξαν ατολμίες που οδήγησαν σε καθυστερήσεις. Η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα μετά τις εκλογές του καλοκαιριού πήρε το θέμα πολύ ζεστά όπως και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε