Εφαρμογή Ka-business

«Ξεκλειδώθηκαν» 136 εκατ. ευρώ από τον λιγνιτικό πόρο της ΔΕΗ

Business News

H Επιτροπή Κατανομής Κονδυλίων από το Τέλος Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών Ηλεκτρικού Ρεύματος (γνωστό και ως λιγνιτικό πόρο της ΔΕΗ) προχώρησε στην κατανομή κονδυλίων, ύψους περίπου 101,4 εκατ. ευρώ,που αφορούν στην περίοδο 2015-2018,σύμφωνα με την προβλεπόμενη μεθοδολογία.


Από το ποσό αυτό, τα 65,9 εκατ. ευρώ αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (που περιλαμβάνει τους ενεργειακούς δήμους Κοζάνης και Εορδαίας), τα 20,4 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας (που περιλαμβάνει τους ενεργειακούς δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου) και τα υπόλοιπα 15,1 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας (στην οποία υπάγεται ο ενεργειακός δήμος Μεγαλόπολης). Στην εν λόγω Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΥΠΕΝ, των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, των τοπικών δήμων και της ΔΕΗ. 

 Με δεδομένο ότι στις αρχές Φεβρουαρίου η ΔΕΗ είχε μεταφέρει στους ειδικούς λογαριασμούς των τριών αυτών Περιφερειακών Ενοτήτων κονδύλια ύψους περίπου 34,6 εκατ. ευρώ που αφορούν σε υπόλοιπα της περιόδου 2013-2014, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα136 εκατ. ευρώ και αποτελεί, σύμφωνα με το υπουργείοΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business News"
Κοινοποίησε