8000 παιδιά στο Χαμόγελο του Παιδιού

Child News

Περισσότεροι από 8000 γονείς με τα παιδιά τους συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τον τίτλο η «4 η Μεγάλη Γιορτή για τα παιδιά» στη ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη  

8000 παιδιά στο Χαμόγελο του Παιδιού
8000 παιδιά στο Χαμόγελο του Παιδιού

 

Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Smile Boy, την Smile Girl και τον πιστό τους φίλο Rescue Dog, να βγάλουν φωτογραφίες, να ενημερωθούν για τις super δυνάμεις τους και να γίνουν και αυτά ήρωες με την απόκτηση της Super Smile Ταυτότητας!

Στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» έγιναν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οφθαλμολογικές, ωτορινολαρυγγολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά και στην κινητή ιατρική μονάδα πραγματοποιήθηκαν προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι σε ενήλικες. Στον «Οδυσσέα», το Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, έγιναν διαδραστικές παρεμβάσεις και ενημερώσεις σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από αμέτρητες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με επίκεντρο το παιδί. Καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαστημικά ταξίδια, παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, δωμάτιο απόδρασης, ρομποτική, face painting, ζωγραφιές, κατασκευές, δημιουργική απασχόληση, ζαχαροπλαστική με χαμογελαστά μπισκότα και λαχταριστές μπάρες δημητριακών, μουσικοχορευτικά παιχνίδια, εργαστήρι ενδυματολογίας, εργαστήρι πηλού, παραστάσεις με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ και πολλές εκπλήξεις.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκπομπές με ήχο και εικόνα από YouSmilers, μαθητές - εθελοντές, οι οποίοι μετέφεραν στους ακροατές το κλίμα της έκθεσης καθώς και πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

Παράλληλα, με δεδομένη τη δραστηριοποίηση του οργανισμού στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κυρίου Κώστα Γιαννόπουλου, προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θεσμικούς φορείς της πόλης, αλλά και με τους χορηγούς και υποστηρικτές της 4ης Μεγάλης Γιορτής για τα Παιδιά, όπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πανελλαδικών δράσεων 2017, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ανακοινώθηκαν νέες δράσεις και ενέργειες προς όφελος των παιδιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς  που στήριξαν  αυτή τη προσπάθεια, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν με προσωπικό χρόνο και θετική διάθεση στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της Μεγάλης Γιορτής! 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Child News"
Κοινοποίησε