Εφαρμογή Ka-business

Όμιλος Προγραμματισμού φορητών συσκευών και STEM στη Δημόσια Εκπαίδευση

Child News

  Μια έξυπνη πόλη που μπορείς να τη διαχειριστείς αξιοποιώντας την τεχνολογία Internet of Things και ένας mobile βοηθός για να μην ξεχνάμε τα φάρμακά μας. Εκπαιδευτικά εργαστήρια μέσα στα Δημόσια Σχολεία, παρουσιάζουν τη δουλειά τους.  

φωτό αρχείου από μαθητικό συνέδριο πληροφορικής
φωτό αρχείου από μαθητικό συνέδριο πληροφορικής

 

«Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο project ξεκίνησαν να δουλεύουν στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών , χωρίς να έχουν προηγούμενη επαφή με τη ρομποτική. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν η δημιουργία τεχνολογικών εφαρμογών που αποδίδουν άμεσα ή έμμεσα οφέλη και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών ενός δήμου ή μιας κοινότητας αξιοποιώντας την τεχνολογία  Internet of Things μέσω της πλατφόρμας ανάπτυξης Adruino» λέει στο www.ka-business.gr ο επιβλέπων εκπαιδευτικός Γιώργος Νικολακάκης.

STEM στη Δημόσια Εκπαίδευση

Το τελευταίο διάστημα ιδιωτικοί κυρίως φορείς διοργανώνουν σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα STEM. Πρόκειται για τον συνδυασμό των Μαθηματικών με τη Μηχανολογία και την Τεχνολογία που έχουν ως κύριο στόχο τη δημιουργία εφαρμογών.

«Θα πρέπει να συνδεθεί η Δημόσια Εκπαίδευση με τις εφαρμογές και δράσεις που συνδυάζουν την Τεχνολογία με τα Μαθηματικά και τις Επιστήμες να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία» λέει ο κ Νικολακάκης.

Internet of Things

Οι μαθητές κατασκεύασαν αρχικά τα κυκλώματα ελέγχου έξυπνων συστημάτων ελεγχόμενης στάθμευσης διαχείρισης απορριμμάτων, ελέγχου φωτισμού και καιρικών φαινομένων, πυρασφάλειας και συναγερμού, ελέγχου και πράσινης ενέργειας συνδέοντας κατάλληλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα (αισθητήρες , σερβοκινητήρες, led , αντιστάσεις, ηλιακά panels κλπ) με τον μικροεπεξεργαστή Arduino , ώστε να ελέγχει το αντίστοιχο κύκλωμα.

Medicine Reminder

Μια εφαρμογή που απευθύνεται κυρίως σε άτομα τρίτης ηλικίας τα οποία συνήθως λαμβάνουν αρκετά φάρμακα ημερησιως, δημιούργησαν τρεις μαθητές από το Πειραματικό Γυμνάσιο ΠΑΜΑΚ

Όπως λεέι η επιβλέπουσα εκπαιδευτικός Στυλιανή Κουκουρίκου, «στο σχολείο μας λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια όμιλος προγραμματισμού φορητών συσκευών . Πρόκειται για το πρόγραμμα AppInventor , τον δικτυακό τόπο του οποίου λειτουργεί με την ευθύνη του ΜΙΤ.

Και οι δύο εφαρμογές θα παρουσιαστούν στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας. 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Child News"
Κοινοποίησε