Εφαρμογή Ka-business

10 Μαθητικές καινοτόμες επιχειρήσεις

Child News

  Η μαθητική επιχείρηση «Αnt» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων που παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε στο 14 ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης, είναι μεταξύ των 10 πιο καινοτόμων μαθητικών επιχειρήσεων που που θα διαγωνισθούν τη Δευτέρα 6 Μαϊου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» με στόχο το πρώτο βραβείο .  

φωτό από τη μαθητική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
φωτό από τη μαθητική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

 

Οι επιχειρήσεις των μαθητών που διακρίθηκαν για την καινοτομία τους μέσα από τον διαγωνισμό Junior Achievement Greece που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

Η νικήτρια ομάδα θα έχει την μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα γίνει στις 3-5 Ιουλίου στην πόλη Lille της Γαλλίας. Η ελληνική συμμετοχή θα διεκδικήσει Πανευρωπαϊκή διάκριση και θα ανοίξει το δρόμο για την ίδρυση πραγματικής επιχείρησης με την ιδέα της.  

Το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό θα απονείμει η Α.Ε., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.  Ο Τελικός Διαγωνισμός φέτος είναι πανηγυρικός καθώς ο παγκόσμιος οργανισμός Junior Achievement Worldwide -που έχει παραρτήματα σε 120 χώρες-  γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή του και πρόσφατα κατέκτησε μια πολύ σπουδαία διάκριση, την 7η θέση στη λίστα των 500 καλύτερων μη κερδοσκοπικών οργανισμών παγκοσμίως

  • Οι καινοτόμες εφαρμογές των μαθητών:
  • To " Ant" παρακολουθεί την πτώση της τιμής σε όλα τα επιλεγμένα προϊόντα και ειδοποιεί το χρήστη (με sms ή email) όταν η τιμή φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο για να τα αγοράσει.
  • «Εύγε» - Γενικό Λύκειο Φιλοθέης: Όργανο εκγύμνασης ειδικά σχεδιασμένο για την Τρίτη ηλικία, κατασκευασμένο από αλουμίνιο και προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε κάθισμα
  • Εράν Music» - 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς: Διαδικτυακή πλατφόρμα που ενθαρρύνει όσους αγαπούν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα να ξεκινήσουν μαθήματα, οικονομικά και από την άνεση του σπιτιού τους.
  • «Ποντοπόρεια - Hellenic Cargo Safety» - 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου: Λύσεις για ολιστική διαχείριση φορτίου με δύο μηχανισμούς: Ιntelligent Balance (ib): Κρατά το container σε παράλληλη θέση σε σχέση με τη θάλασσα για την αποφυγή καταστροφής του φορτίου και προστασία του περιβάλλοντος και Intelligent Watcher
    «Count-IT» - Κολλέγιο Ανατόλια: Mετρητής που συνδέεται με οποιαδήποτε οικιακή συσκευή, δίνοντας στον καταναλωτή τον πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ανά συσκευή και πρόσβαση στις μετρήσεις μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό του.
    «Duke's Firewatch» - Εκπαιδευτήρια Δούκα: Συσκευή με τριών ειδών αισθητήρες που ανιχνεύει την έναρξη πυρκαγιάς και στέλνει αυτόματα ειδοποίηση σε λίστα παραληπτών, πυροσβεστών και εθελοντών.

«Euphoria Βeauty» - 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού: Εταιρεία παραγωγής χειροποίητων, αγνών σαπουνιών σε στερεή και υγρή μορφή, με βάση το ελληνικό ελαιόλαδο. Η υψηλή ποιότητα και η καλαίσθητη συσκευασία δίνει την αίσθηση ενός premium προϊόντος όσον αφορά τα οφέλη του, που όμως προσφέρεται σε χαμηλή τιμή για να είναι προσιτό σε όλους. Σε συνεργασία με άλλες 3 μαθητικές «επιχειρήσεις» προσφέρουμε και το Beauty Basket με 4 προϊόντα ομορφιάς.       
«Homo Ergo» - Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας: Υπηρεσία Υγείας με 4 θυγατρικές εταιρείες που υποστηρίζουν ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, μέσω ειδικών εφαρμογών για κινητά.

«Guardians» - Εκπαιδευτήρια Καίσαρη: Συσκευή που αποτρέπει τους οδηγούς να παρκάρουν σε θέση ΑΜΕΑ.
 
«SAVeat» - Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού: Διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης και δράσης κατά της σπατάλης τροφίμων μέσω της οποίας γίνεται διαχείριση των κοντολήξιμων προϊόντων από τα super markets έτσι ώστε να αγοράζονται έγκαιρα από τους καταναλωτές σε τιμή προσφοράς.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Child News"
Κοινοποίησε