Εφαρμογή Ka-business

Σπάνια εκθέματα από μια άλλη εποχή. Μια νύχτα στο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο

Child News

Βρίσκεται στην περιοχή του Φοίνικα. Είναι άγνωστο σε πολλούς. Τους μοναδικούς του θησαυρούς ανακάλυψαν πρόσφατα 30 μικροί μαθητές.

δρύινη βιτρίνα φαρμακείου που αποτελεί έργο τέχνης
δρύινη βιτρίνα φαρμακείου που αποτελεί έργο τέχνης

 

Τα άπαντα του Διοσκουρίδη του 1598 εκτυπωμένα στα ελληνικά και λατινικά, ένα φορητό φαρμακείο που βρίσκονταν σε πολεμικό πλοίο των αρχών του 1800, μικροσκόπια του περασμένου αιώνα, επιστολόχαρτα του περασμένου αιώνα , συλλογή ιατρικών εργαλείων και μοναδική σύνθεση με δρύινες βιτρίνες που αποτελεί έργο τέχνης (φωτ), είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα του Ελληνικού Φαρμακευτικού Μουσείου στους χώρους του οποίου πέρασαν μια βραδιά 30 μαθητές ηλικίας 8 και 13 ετών.

Πρόκειται για τη δράση «Sleepover-Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά», στην οποία για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε το Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο.  

 

Αρχικά τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο ΕΦΜ και θαύμασαν τα σπάνια εκθέματά του. Στη συνέχεια φόρεσαν τις λευκές φαρμακευτικές ποδιές τους και έγιναν μικροί φαρμακοποιοί, καθώς κλήθηκαν να φτιάξουν μια αλοιφή για τη μέση υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του Μουσείου. Σήκωσαν τα μανίκια τους και με πολύ κέφι και ενθουσιασμό ζύγισαν και λειοτρίβησαν στα φαρμακευτικά γουδιά (ιγδία) χοντρούς κόκκους αλατιού, τους οποίους μετέτρεψαν σε αλοιφή με τη χρήση βαζελίνης.

Στη συνέχεια, ενόψει του Πάσχα, κατασκεύασαν τη δική τους λαμπάδα που ήταν όμορφα διακοσμημένη με χαρτονένια φαρμακευτικά ιγδία με τρία πασχαλινά αυγά και κορδέλες σε λευκό και πράσινο χρώμα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με εκπαιδευτικά παιχνίδια γνωριμίας και παιδαγωγικής απασχόλησης, ενώ στα παιδιά δόθηκε «πτυχίο μικρού φαρμακοποιού».

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Child News"
Κοινοποίησε