Εφαρμογή Ka-business

Για πρώτη φορά διαγωνισμός ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού στο Δήμο Πυλαίας Πανοράματος

Child News

  Φαντασία, δημιουργικότητα,  εθελοντισμός, εφευρετικότητα. Μ αυτά τα βασικά συστατικά και με τη συμμετοχή 120 μαθητών διοργανώθηκε το «Junior φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής».  

120 μαθητές δημοτικου συμμετείχαν στον διαγωνισμό
120 μαθητές δημοτικου συμμετείχαν στον διαγωνισμό

 

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία  συνεργασία με την «eduACT-Δράση για την Εκπαίδευση», αφορούσε παιδιά των Α', Β', Γ', Δ' τάξεων των δημοτικών σχολείων όλων των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου,

Το  πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Το πρόγραμμα είχε θέμα το διάστημα, που πρέπει να διερευνηθεί μέσω της έρευνας, της κριτικής σκέψης και της φαντασίας, ενώ επικεντρώνονταν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.

Στο φεστιβάλ, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Πανόραμα, συμμετείχαν 20 ομάδες ρομποτικής και συνολικά 120 μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου, που εργάστηκαν ομαδικά από τις αρχές Ιανουαρίου. Εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στο διάστημα, είχε τον ευρηματικό τίτλο "INTO ORBIT" και συμμετείχαν απ' όλη την Ελλάδα πάνω από 200  ομάδες μαθητών ηλικίας από 9 έως 16 ετών. Την αποκλειστική διοργάνωση του πανελλήνιου διαγωνισμού που ήταν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας είχε και φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά η «eduACT - Δράση για την Εκπαίδευση» και ο πρόεδρος της Κώστας Βασιλείου.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Child News"
Κοινοποίησε