Εφαρμογή Ka-business

Πρώτο πανελλαδικό βραβείο στη μαθητική «επιχείρηση» «Saveat» που καταπολεμά τη σπατάλη τροφίμων

Child News

Σε μια λαμπρή και ενθουσιώδη τελετή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece , η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος,  απένειμε το πρώτο βραβείο στη μαθητική «επιχείρηση» «Saveat» από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού , τη Δευτέρα 6 Μαϊου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα «Βanquet» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.


Η «Saveat», που υλοποίησε μια σπουδαία ιδέα για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων με τη συνεργασία μεγάλων Super Market ήταν η νικήτρια ομάδα του 14ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 3-5 Ιουλίου στην πόλη Lille της Γαλλίας.


 
Η αγωνία ήταν πολύ μεγάλη για τις 10 μαθητικές «επιχειρήσεις» που προκρίθηκαν στον τελικό και έδωσαν την ημέρα εκείνη, από νωρίς το πρωί, τον καλύτερό τους εαυτό με συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece και επίσημες παρουσιάσεις. Κι όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τη νικήτρια ομάδα, τα «στελέχη» της «Saveat», ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!

 Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε από την Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως και τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΝ/JA Greece & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Citi για την Ελλάδα και την Κύπρο Αιμίλιο Κυριάκου, στη μαθητική «επιχείρηση» «Εύγε» από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης. Η «Eύγε» έχει δημιουργήσει όργανο εκγύμνασης ειδικά σχεδιασμένο για την Τρίτη ηλικία που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε κάθισμα. Οι ηλικιωμένοι κάνοντας ήπιες, ασφαλείς ασκήσεις ενδυνάμωσης μυών, μπορούν να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Είναι επιστημονικά εγκεκριμένο με τη συνεργασία φυσιάτρου, γηριάτρου και φυσικοθεραπευτή.

 
Το τρίτο βραβείο  κέρδισε η «CountIT» από το Κολλέγιο Ανατόλια. Η «CountIT» δημιούργησε μετρητή που συνδέεται με οποιαδήποτε οικιακή συσκευή, δίνοντας στον καταναλωτή τον πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ανά συσκευή και πρόσβαση στις μετρήσεις μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό του. Ο μετρητής «CountIT» λειτουργεί και ως διακόπτης έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει κάποια συσκευή μέσω του κινητού του. Το βραβείο απένειμαν η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ.

 

 
Για πρώτη φορά απονεμήθηκαν 4 Ειδικά Βραβεία: Το βραβείο «Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών» κέρδισε η «Brush n' Fun» από το Γυμνάσιο Νέου Πετριτσίου Σερρών και απονεμήθηκε στα παιδιά από τη Διευθύντρια Ειδήσεων και Παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR, Μάρα Ζαχαρέα. Το βραβείο «Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας» κέρδισε η «Creta Xenia-Authentic Experiences» από το Γενικό Λύκειο Μοχού Κρήτης της οποίας η βράβευση είχε και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! Ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος που απένειμε το βραβείο, προσέφερε στην ομάδα χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, ως επιβράβευση για την εξαιρετική της προσπάθεια και για να παρακινήσει κι άλλους εφήβους να ακολουθήσουν το λαμπρό της παράδειγμα.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Φιλιππόπουλο και τον προσκάλεσαν στην Κρήτη. Το βραβείο «Κοινωνικής Καινοτομίας» απένειμε ο Δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης στη μαθητική «επιχείρηση» «Vaktiria» από το Πρότυπο Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών και το βραβείο «Δημιουργικότητας» απονεμήθηκε από το Δημοσιογράφο και Διευθυντή Επικοινωνίας της ΕΡΤ Παναγιώτη Τσολιά και το Δημοσιογράφο και Παρουσιαστή του ΣΚΑΪ, Nίκο Υποφάντη στη μαθητική «επιχείρηση» «Signs-Discover» από το Γυμνάσιο Κωφών-Βαρυκόων Αργυρούπολης. 
Απονεμήθηκαν επίσης Βραβεία Εθελοντισμού στην MetLife και την Εθνική Τράπεζα από το Γενικό Διευθυντή του ΣΕΝ/JA Greece Αργύρη Τζικόπουλο και την Υπεύθυνη του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη. Τα βραβεία παρέλαβαν, ο Γενικός Διευθυντής της MetLife για την Ελλάδα και την Κύπρο, Κυριάκος Αποστολίδης και η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Χριστίνα Θεοφιλίδη.


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Child News"
Κοινοποίησε