Εφαρμογή Ka-business

(video) Απλοποίηση των διαδικασιών έρευνας ανακοίνωσε στο 8ο Πολυσυνέδριο του ka-business.gr ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας

Συνέδρια

«Είμαστε από μόνοι μας καινοτομικοί. Όταν μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης μιλάς για καινοτομία γίνεται... καινοτομικός». Με τη φράση αυτή ξεκίνησαν οι εργασίες του 8ου Πολυσυνεδρίου για την Καινοτομία και την Ανάπτυξη που διοργάνωσε το μοναδικό διαδικτυακό ka-business.gr στις 18 Απριλίου σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας. Το πολυσυνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι 2.821 αναγνώστες του πόρταλ σε όλο τον κόσμο ενώ στο ξενοδοχείο παραβρέθηκαν επιχειρηματίες από Κίνα, Ρωσία και Ελλάδα.      


 

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα φρέσκα μυαλά της χώρας. Παρουσιάζουμε ανθρώπους που διαπρέπουν και δίνουν το δικό τους αγώνα για να επιχειρήσουν. Μέσα σε τέσσερα χρόνια δώσαμε βήμα και ευκαιρία σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν μέσα στα Πολυσυνέδριά μας. Σήμερα καμαρώνουμε που βοηθήσαμε νέους επιχειρηματίες να επικοινωνήσουν τα προϊόντα τους και να αυξήσουν τις εξαγωγές τους στο εξωτερικό» είπε μεταξύ άλλων η κ. Λεπίδου.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΡΑΛΛΙΩ ΛΕΠΙΔΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΩΝ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

«Κάνουμε... περιοδεία εντός και εκτός Ελλάδας και αισίως φτάσαμε στη Θεσσαλία με σκοπό να αναδείξουμε τα καλά της Θεσσαλικής γης. Να μιλήσουμε για όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία που διαθέτει η περιοχή με σκοπό να αποκτήσουν σάρκα και οστά όλες οι ιδέες» σημείωσε.

«Χωρίς έρευνα δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναπτυξιακή πολιτική. Η χρόνια υποχρηματοδότηση της έρευνας στην Ελλάδα, που μας φέρνει στις τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις, είναι σημαντικός αρνητικός παράγοντας» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Θωμάς Μαλούτας. Ο κ. Μαλούτας είπε μεταξύ άλλων πως η έρευνα τοποθετείται ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης. «Αυτή η νέα πολιτική στηρίζεται σε χρηματοδότηση. Η κοινοτική χρηματοδότηση αποτελεί βασική επιλογή για την επιβίωση της έρευνας στην Ελλάδα» σημείωσε.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Γ.Γ. ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΩΜΑ ΜΑΛΟΥΤΑ

 

Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως η έρευνα έχει ως κινητήρια δύναμη το επιστημονικό ενδιαφέρον. «Το αποτέλεσμα της έρευνας μπορεί να έχει οικονομικό και κοινωνικό όφελος αλλά μπορεί να μην έχει κι όλας. Η επένδυση στην έρευνα έχει αβέβαιο αποτέλεσμα. Πρέπει στο τέλος να υπάρξει απόδοση γιατί επενδύουμε σε κάτι που υποθέτουμε και δεν ξέρουμε το αποτέλεσμά του. Συνεπώς η στρατηγική πολιτική πρέπει να βασίζεται σε ένα ρεαλιστικό σενάριο». Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας συμπλήρωσε πως στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας της χώρας είναι η απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης νέας επιχείρησης και η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων. «Υπάρχουν και σημαντικότεροι στόχοι που αφορούν την ουσία της έρευνας. Σχεδιάζουμε θέσπιση κανόνων της έρευνας που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε. Όπως είπε ο κ. Μαλούτας επιδίωξη της γενικής Γραμματείας είναι η αξιολόγηση του έργου και των δημοσίων φορέων. «Να υπάρξει σαφέστερο τοπίο στις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην έρευνα. Δεν θα φέρουμε περισσότερη γραφειοκρατία» σχολίασε.

 

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας είπε ότι κατατάσσεται χαμηλά σε ό,τι αφορά την έρευνα και την τεχνολογία, βάσει ερευνών που έχουν γίνει αφού απορροφά μόλις το 2,8% των κονδυλίων για το σκοπό αυτό. «Διαθέτει δυο σοβαρούς ερευνητικούς φορείς: το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ που μπορούν να παίξουν ρόλο καταλύτη στις νέες συνθήκες που να αντιμετωπίζει τις νέες προοπτικές». Ανακοίνωσε πολιτικές πρωτοβουλίες για την απλοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με την έρευνα και την καινοτομία.

 


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Συνέδρια"
Κοινοποίησε