Εφαρμογή Ka-business

(video) Καινοτομία: Μοχλός Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

Συνέδρια

  Στο πρώτο πάνελ του 8 ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης αναλύθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία την περίοδο της κρίσης κατόρθωσε να αυξήσει τις εξαγωγές της. Βασική προτεραιότητα για την επιτυχία είναι η συνεργασία και η συζήτηση.  


 

«Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του ka-business.gr. Να γυρνά όλη την Ελλάδα αναδεικνύοντας την καινοτομία της κάθε περιοχής» σημείωσε στην έναρξη της ομιλίας του ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΚΟΥΡΕΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2020. «Η πορεία προς την έξυπνη εξειδίκευση ξεκίνησε το 2013. Προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε από κάτω δηλαδή από τη βάση όταν διαβάσαμε την κοινοτική οδηγία». Ο κ. Κουρέτας είπε πως στην αρχή συγκροτήθηκαν θεματικές ομάδες, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και διαβουλεύσεις σε διάστημα οκτώ μηνών και στη συνέχεια στη Λάρισα συμφωνήθηκε το κείμενο πάνω στο οποίο θα στηριζόταν το πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ό,τι αφορά την καινοτομία και την ανάπτυξη. «Πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. Και το πολιτικό και το επιχειρηματικό» σημείωσε ο κ. Κουρέτας. «Η Θεσσαλία είναι η μοναδική περιφέρεια που μέσα στην κρίση αύξησε τις εξαγωγές της. Οι Θεσσαλοί πέτυχαν πολυεπίπεδα» σημείωσε.

 

Οι προτεραιότητες της έξυπνης εξειδίκευσης για τη Θεσσαλία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα:

 

Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα

Κλάδο Μετάλλου και Δομικών Υλών

Παραγωγή και Εξειδίκευση Ενέργειας

Διαχείριση Περιβάλλοντος

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στους στόχους της Περιφέρειας για το 2020. Δυο από αυτούς είναι η αύξηση 20% ΑΠΑ και η αύξηση των εξαγωγών κατά 20%.

 

Στους τρόπους με τους οποίους η Coffee Island αναπτύχθηκε, αναφέρθηκε ο CEO της εταιρίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος. Όπως είπε η εταιρία του βρέθηκε στο... χείλος του γκρεμού και κατόρθωσε να αναστηθεί στρέφοντας το ενδιαφέρον της στην καινοτομία. «Κάναμε πολλές αλλαγές. Αρχίσαμε να χτίζουμε την εταιρία σε μια διαφορετική βάση και αυτό ανταμείφθηκε» είπε και συμπλήρωσε πως η επιχείρηση στοχεύει στο ανθρώπινο δυναμικό. «Στηρίζουμε τους ανθρώπους μας, θέλουμε να τους εμπνέουμε και να τους ανταμείβουμε» σημείωσε. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος στην εταιρία και τα συνεργαζόμενα καταστήματα σήμερα εργάζονται περισσότεροι από 1500 υπάλληλοι εντός και εκτός συνόρων, ενώ τα καταστήματα εξυπηρετούν περισσότερους από 130.000 πελάτες καθημερινά. «Πάντα θέλουμε να βρίσκουμε καινοτόμες μεθόδους, καινοτόμα, προϊόντα, καινοτόμα ροφήματα για να εντυπωσιάζουμε τους πελάτες» συμπλήρωσε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, CEO ΤΗΣ COFFEE ISLAND

 

Στα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα προγράμματα στήριξης του αγροτικού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε ο Ιωάννης Χανιωτάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας. 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

"Στη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αλλά και στο ρόλο των καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων και των προγραμμάτων στήριξης του αγροτικού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε ο Ιωάννης Χανιωτάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας. «Η καινοτομία εάν αξιοποιηθεί με τρόπο ώστε να δώσει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα σημαντικών κλάδων της οικονομίας μπορεί να προσφέρει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη, τόσο στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας όσο και της εθνικής οικονομίας» είπε ο κ. Χανιωτάκης ο οποίος παρουσίασε το παράδειγμα του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και εξήγησε πως αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις αναμόρφωσης του τρόπου λειτουργίας του αγροδιατροφικού τομέα. Παράλληλα, ο κ. Χανιωτάκης περιέγραψε τα οφέλη του προγράμματος για τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις αλλά και τις τοπικές οικονομίες. Σε αριθμούς, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χανιωτάκης, στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, σε λιγότερα από 2 χρόνια, έχουν ενταχθεί 15.000 παραγωγοί -γεωργοί και κτηνοτρόφοι- και περισσότερες από 120 επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που απασχολούν 11.000 εργαζόμενους και πραγματοποιούν εξαγωγές ύψους 1 δις ευρώ".

 


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Συνέδρια"
Κοινοποίησε