Εφαρμογή Ka-business

(video) Μηχανισμοί υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας

Συνέδρια

  Στους τρόπους αλλά και τους μηχανισμούς υποστήριξης της ελληνικής και τις νεανικής επιχειρηματικότητας αναφέρθηκαν οι ομιλητές του δεύτερου πάνελ του 8 ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης. Όπως ειπώθηκε μέσα στο άσχημο περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται και η... ευκαιρία! Οι επιχειρήσεις μας και οι εξαγωγές μας μπορούν να απογειωθούν.  


 

Τις εργασίες του 8ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης χαιρέτισε εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε το συνέδριο η διευθύντρια της διαχειριστικής Αρχής, Μελίνα Σαραφίδου.  «Είναι μια ευκαιρία προβολής του Θεσσαλικού χώρου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» είπε η κ. Σαραφίδου. Συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει 401 εκατομμύρια ευρώ για έργα, επενδύσεις και δράσεις. Από αυτά τα 11 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για έρευνα και τα πενήντα εκατομμύρια για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κας ΣΑΡΑΦΙΔΟΥ!!

 

«Τα δίκτυα και οι μηχανισμοί στήριξης είναι κρίσιμα και χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη της καινοτομίας στους μικρούς πληθυσμούς γιατί λειτουργούν ως κλίμακες στις τοπικές οικονομίες» σχολίασε ο Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, Απόστολος Παπαδούλης. Όπως είπε ο Σύνδεσμος προωθεί ενέργειες για τη στήριξη νέων ιδεών, και καινοτόμων, start up επιχειρήσεων. Ο κ. Παπαδούλης στην ομιλία του έκανε λόγο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που όπως είπε έχει πολλές προοπτικές. «Τους μηχανισμούς επιχειρηματικότητας που έχουμε στη διάθεσή μας πρέπει να τους εμπιστευτούμε. Να συνειδητοποιήσουμε πως τα αγαθά μέσης και υψηλής τεχνολογίας είναι ανάπτυξη του μέλλοντος και όχι οι δρόμοι και τα γεφύρια».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ!!

 

Στη συμβολή του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στη στήριξη της επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρός του, Απόστολος Δοντάς, ο οποίος παρουσίασε τη δράση του ΣΘΒΕ. «Κύρια πηγή πληροφόρησης των Θεσσαλικών επιχειρήσεων είναι ο ΣΘΒΕ. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικής αλληλεγγύης μεταξύ των Θεσσαλικών επιχειρήσεων» είπε ο κ. Δοντάς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΔΟΝΤΑ!!!

 

Στις δυσκολίες που δημιουργεί η αβεβαιότητα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, Κυριάκος Λουφάκης. Όπως είπε όσο συνεχίζεται και δεν βρίσκεται λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας θα εξακολουθεί να παραμένει. «Ζούμε μέρες 2012. Βρισκόμαστε στο μηδέν» είπε με νόημα ο κ. Λουφάκης, ο οποίος μίλησε για τις δυσκολίες των ελληνικών επιχειρήσεων να δανειστούν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.  Ο ίδιος βέβαια, υπογράμμισε πως μέσα από την κρίση δημιουργούνται ευκαιρίες και... ελπίδα. Στο ΣΕΒΕ με μότο «Μια Ελλάδα που παράγει και εξάγει», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λουφάκης επιλύονται προβλήματα της εξαγωγικής δραστηριότητας. «Την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία την φτιάχνουν οι άνθρωποι. Για το λόγο αυτό και παρέχουμε εκπαίδευση και εξειδίκευση στα μέλη μας για ζητήματα εξωστρέφειας» σημείωσε ο κ. Λουφάκης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΛΟΥΦΑΚΗ!!

 

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, Αλέξανδρος Τσαξιρλής . Ο κ. Τσαξιρλής είπε πως αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι να μπορέσουν να διοργανωθούν επαγγελματικές, κλειστές εκθέσεις που θα μπορέσουν να προάγουν σχέσεις επιχειρηματιών με ξένους επισκέπτες- επενδυτές. Ο κ. Τσαξιρλής υπογράμμισε πως τα τελευταία δυο χρόνια τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας έχουν θετικό πρόσημο. «Η ΔΕΘ έχασε χρόνο. Έχασε περίπου δεκαπέντε χρόνια λόγω της διάσπασης της εταιρία και της συζήτησης για το εάν θα πρέπει να παραμείνει στο κέντρο ή όχι» είπε ο κ. Τσαξιρλής. Σημείωσε πως η διοίκηση στρέφει το ενδιαφέρον της στις κλαδικές εκθέσεις, ενώ επισήμανε πως η Έκθεση γίνεται ξανά... Διεθνής! Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΘ HELEXPO οι επισκέπτες της στην τελευταία διοργάνωση άγγιξαν τις 225.000 σημειώνονταςαύξηση της τάξης του 40%.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΑΞΙΡΛΗ!

 

Τέλος, ο Δημήτρης Βουδρισλής αναφέρθηκε στις εφαρμογές και τα application του ka-business.gr τα οποία δημιούργησε η εταιρία του 3DS.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΟΥΔΡΙΣΛΗ!!


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Συνέδρια"
Κοινοποίησε