Εφαρμογή Ka-business

NEXT GENERATION: Ανθρώπινο Δυναμικό - Πηγή Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας

Συνέδρια

  Στην ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης, δια βίου μάθησης, σωστής αξιοποίησης του ανθρωπίνου εργατικού δυναμικού και προσαρμογής στις επιταγές της αγοράς αναφέρθηκαν οι ομιλητές του 3 ου πάνελ. Όπως δήλωσαν τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για να δημιουργήσουν προϊόντα... made in Greece. Αυτό που χρειάζονται είναι η ορθή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους και της επόμενης... γενιάς!  


 

Ο Κωνσταντίνος Πετρωτός, Καθηγητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας μίλησε για την προστιθέμενη αξία παραγωγής στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα και την αξιοποίηση αυτής, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

 

Από την πλευρά του ο Θωμάς Θωμαΐδης εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρθηκε σε μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό ίδρυμα και σχετίζεται με την παραγωγή ελληνικών βιοκαυσίμων από καλλιεργούμενη βιομάζα. «Το κύριο μέρος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πέφτει στην βιομάζα. Τα βιοκαύσιμα στην ΕΕ παράγουν 300 μαγατόνους που ισοδυναμούν 150 εκ. τόνους ισοδύναμου πετρελαίου. Η χώρα μας «παίζει» σε διψήφια νούμερα την ώρα που στο εξωτερικό τα αντίστοιχα ποσοστά είναι τα τετραπλάσια» είπε. Όπως εξήγησε σε ό,τι αφορά την αποκλειστική καινοτομία των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πρόκειται για παραγωγή ελληνικού «πετρελαίου» στην ελληνική Γη και από Ελληνικά χέρια. Μιλώντας για τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από την παραπάνω τεχνολογία έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μηδενισμό της διάβρωσης. «Η ΔΕΗ μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραπάνω τεχνολογία με μονάδες συμπαραγωγής Ηλεκτρικής και Θερμικής Ενέργειας.

 

«Αποστολή μας η... ασφάλεια». Αυτό τόνισε στην εισήγησή της η Δήμητρα Ρουσβανίδου, Διευθύντρια Ελλάδος της DEKRA Akademie ΕΠΕ που μίλησε για τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρία. «Η εταιρία μας σχετίζεται με την έξυπνη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στη χώρα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ανταποκριθεί ακόμα στους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσεται η αγορά. Η μεσαία κατηγορία των εργαζομένων πρέπει να μορφώνεται συνεχώς» είπε.

Σύμφωνα με την ίδια τα πεδία δράσης της DEKRA είναι τα εξής: τουρισμός, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αγροτική ανάπτυξη, branding & marketing αγροτικών προϊόντων, logistics, διαχείριση στερών αποβλήτων, υγεία και ασφάλεια. «Θέλουμε να προσφέρουμε ποιότητα και γι αυτό δημιουργήσαμε πιλοτικές σχολές τουριστικών επαγγελμάτων» σημείωσε.

 

«Έξυπνες» συσκευές στον τομέα της ιατρικής και πιο συγκεκριμένα στις θεραπευτικές επιλογές για τη νόσο Πάρκινσον παρουσίασε ο Αλέξανδρος Τζόλλας, Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Ηπείρου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα «έξυπνων» τέτοιων συσκευών είναι η «έξυπνη» κούπα και το «έξυπνο» γάντι.

 

Για την καινοτόμα πλατφόρμα SOLAReye, δηλαδή ένα σύστημα απομακρυσμένης επίβλεψης και διαχείρισης φωτοβολταϊκών πάρκων βασισμένο σε μοντέλα νευρωνικών δικτύων μίλησε ο Νικόλαος Κατερτσίδης, Γενικός Διευθυντής NEURON ENERGY SOLUTIONS. Με την εν λόγω πλατφόρμα καθίσταται συνατή: η άμεση πρόσβαση στα χαρακτηριστικά όλου του ενεργειακού και παθητικού εξοπλισμού μιας εγκατάστασης, η παρακολούθηση των σημαντικότερων μετρήσεων παραγωγής και περιβάλλοντος, η προβολή ιστορικών δεδομένων και άλλων στατιστικών στοιχείων, η αυτόματη ανίχνευση αποκλίσεων από την προβλεπόμενη παραγωγή μέσψ προηγμένων μοντέλων και η έγκαιρη διάγνωση και καταγραφή βλαβών. Ο κ. Κατερτσίδης παρουσίασε και την πλατφόρμα NESTeye, αντίστοιχης τεχνολογίας με εφαρμογή στο σπίτι.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Συνέδρια"
Κοινοποίησε