Συνέντευξη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού στο περιοδικό "IDENTITY"

Δράσεις

O Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξομολογείται την αγάπη του για τον ιστορικό Οργανισμό που τον ακολουθεί από τα παιδικά του χρόνια, όταν ως μαθητής συμμετείχε στον μεγάλο έρανο του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και την καταλυτική συμβολή των εθελοντών του Οργανισμού, που τους χαρακτηρίζει ως "το Α και το Ω του Ερυθρού Σταυρού", αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "χωρίς αυτούς τους ανθρώπους με το περίσσευμα ψυχής τίποτα δεν θα ήταν εφικτό".   


 

Ο κ. Αυγερινός ξεδιπλώνει "τα χαρτιά του" για το όραμα που έχει για τον Ερυθρό Σταυρό. "Θέλω έναν δυνατό Ερυθρό Σταυρό, διαφανή και αποτελεσματικό, στο πλευρό κάθε ανθρώπου που τον χρειάζεται. Αυτόν για τον οποίο μιλούν οι παππούδες στα εγγόνια τους, λιμάνι και εχέγγυο της κοινωνίας", αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί τους νέους να έρθουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από το βαρύ έμβλημα του Ε.Ε.Σ. για να κάνουν την "επανάσταση της αγάπης και να αλλάξουν τον κόσμο".

 

Στο κείμενο της συνέντευξης γίνεται αναφορά στην επιστημονική διαδρομή του κ. Αυγερινού και στις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς και στους επιστημονικούς τίτλους όλων των βαθμίδων,  τους οποίους κατέκτησε άπαντες με άριστα. Σε ολόκληρη την επιστημονική πορεία και διαδρομή του σε υψηλόβαθμες θέσεις,  από τη "θητεία" στον στρατό την οποία ολοκλήρωσε με το βαθμό του υποστράτηγου έως τον προεδρικό θώκο του Ε.Ε.Σ., ο κ. Αυγερινός ανέπτυξε έντονη ανθρωπιστική δράση, για την οποία τιμήθηκε με την ανώτερη διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε