Δύσκολος ο δρόμος για την Ελλάδα, αναφέρει το Bloomberg

Δράσεις

  «Ο δρόμος για την Ελλάδα θα κρύβει δυσκολίες» προαναγγέλλει το πρακτορείο Bloomberg   Η γερμανική πλευρά έβαλε φρένο στην εκταμίευση των 15 δις ευρώ λόγω της εξάμηνης αναβολής της αύξησης του ΦΠΑ από την Αθήνα στα  πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, επιμένοντας να βρει η Ελλάδα ισοδύναμα για τα 28 εκατομμύρια ευρώ, με περικοπές ακόμη και στον αμυντικό της προϋπολογισμό.    

δυσκολίες
δυσκολίες "βλέπει" το ξένο πρακτορείο για την Ελλάδα

 

Επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο , το πρακτορείο Bloomberg  επιβεβαιώνει τις πιέσεις που δέχτηκε η Ελλάδα.

«Ο Τσίπρας, που είναι αντιμέτωπος με βουλευτικές εκλογές του χρόνου και βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ αφού αποδέχθηκε το αίτημα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να δεχθεί πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία», σημειώνει το πρακτορείο.

Το Bloomberg σημειώνει ακόμη ότι ο δρόμος από δω και πέρα για την Ελλάδα θα κρύβει δυσκολίες: «Η εκπλήρωση των υποσχέσεων για ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας ίσως αποδειχθεί πρόκληση, καθώς μια πιθανή αντιπαράθεση με τους πιστωτές μπορεί να περιπλέξει την ισχνή πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων. Ερωτηθείς αν ο Τσίπρας θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί τις περικοπές στις συντάξεις που θα γίνουν στο τέλος του χρόνου, ο Ρέγκλινγκ είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια του προγράμματος».


 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε