Νέες προκλήσεις τούρκων στη Λήμνο

Δράσεις

Μετά το επεισόδιο με ψαράδες στη Σαμοθράκη, νέες καταγγελίες αλιέων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ δυναμιτίζουν το καλό κλίμα γειτονίας που δημιουργήθηκε λίγα 24ωρα μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Νέες προκλήσεις τούρκων στη Λήμνο
Νέες προκλήσεις τούρκων στη Λήμνο

 

Μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς τούρκων αλιέων εναντίον ελλήνων συναδέλφων τους στη Λήμνο αλλά και ενός παρόμοιου περιστατικού στη Σαμοθράκη που φαίνεται πως προηγήθηκε, είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας νέες καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, ψαράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι  η τουρκική ακτοφυλακή έδεσε «με το έτσι θέλω» το αλιευτικό σκάφος του και τού ζήτησε τα χαρτιά του στα... διεθνή ύδατα!

Από πλευράς του, ο Παναγιώτης Μόσχος, από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Λήμνου, τόνισε επίσης ότι τούρκοι ψαράδες βγάζουν όπλα, απειλούν ενώ η τουρκική ακτοφυλακή ζητά τα χαρτιά τους.

Οι αλιείς ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ. «Τα μεγάλα σκάφη μας παίρνουν και τα δίκτυα, τα καταστρέφουν. Τι να κάνουμε; Ζητάμε να τηρηθεί το ναυτικό δίκαιο... Δεν υπάρχει για τους Τούρκους; Δεν βλέπουν τι γίνεται οι Ευρωπαίοι, οι Έλληνες, δεν το βλέπει κανένας;».

 

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε