Σε επτά πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας "γιορτάζει" η Διατροφή

Δράσεις

  Ποικίλες δράσεις σε επτά πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζει το ΔΣ της Ένωσης Διαιτολόγων -Διατροφολόγων Ελλάδας και συγκεκριμένα το παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας    

Ταξίδι σε 7 πόλεις για τη διατροφή
Ταξίδι σε 7 πόλεις για τη διατροφή

 

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κιλκίς, Πέλλας, Κατερίνης, Σερρών, Βέροιας . Και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μια γιγαντιαία δράση, το παιχνίδι - φιδάκι διατροφής . Στη διοργάνωση συμμετέχει ενεργά και το επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια του Food Festival.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Διατροφολόγων , Παναγιώτης Λεμπέσης, «στόχος μας είναι η ανάδειξη του ρόλου της υγιεινής διατροφής και όλων των παραμέτρων αυτής στην Παιδική Διατροφή, για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, του αμυντικού συστήματος αλλά και την αντιμετώπιση ασθενειών, την υγεία του ανθρωπίνου σώματος, την σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας, την διατροφική πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών».

Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, θα γίνει, τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018  στα εξής σημεία των παραπάνω δήμων:

-        Θεσσαλονίκη : Πλατεία Αριστοτέλους

-        Κιλκίς : Πλατεία Ειρήνης

-        Πέλλα: Κεντρικός Πεζόδρομος Γιαννιτσών

-        Κατερίνη : Πλατεία Ελευθερίας

-        Σέρρες : Πλατεία Ελευθερίας

-        Βέροια : Πλατεία Ελιάς

-        Χαλκιδική : Κλειστό γυμναστήριο Αγίου Παύλου

 

Σας ενημερώσουμε ότι η εκδήλωση, έχει σχεδιαστεί να είναι ημερήσια και να λειτουργεί υπό μορφή σταθμών (stands) στους αντίστοιχους χώρους με διάφορες θεματικές ενότητες (σωματομετρία, υγιεινή διατροφή, διατροφή για παιδιά με παιχνίδια, υγιεινές συνταγές για σνακ ) με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων και των παιδιών σε θέματα διατροφής και υγείας.

Ακρογωνιαίοι σταθμοί της εκδήλωσης θα είναι τα γιγαντιαία παιχνίδια-Φιδάκι διατροφής ,τα οποία θα λειτουργήσουν ως βασικός σταθμός εκπαίδευσης των μικρών μας φίλων , καθώς και των γονέων τους που θα επισκεφθούν την εκδήλωση.

Η όλη διοργάνωση θα στελεχωθεί από τα μέλη μας, με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού από τους επιστήμονες

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε