Σημείο ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών το ΑΠΘ

Δράσεις

  Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών μέσα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ και μάλιστα μέρα μεσημέρι ζήτησε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 o Πρύτανης του Αριστοτελείου Περικλής Μήτκας.    

Σημείο ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών το ΑΠΘ
Σημείο ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών το ΑΠΘ

 

Το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα της ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών μέσα στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα όλες τις ώρες της ημέρας μπροστά στα μάτια φοιτητών, καθηγητών, περαστικών έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πριν μάλιστα μερικά 24ωρα, διακινητές ναρκωτικών επιτέθηκαν σε καμεραμάν τηλεοπτικού σταθμού την ώρα που γινόταν ρεπορτάζ για τη διακίνηση ναρκωτικών στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μήτκας ι η πανεπιστημιούπολη έχει καταστεί σήμερα «σημείο ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών» και επισήμανε ότι πρέπει «να αλλάξει η άποψη ότι στους χώρους του πανεπιστημίου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

«Εδώ και τέσσερα χρόνια ζητάμε να φύγουνε από τον χώρο οι περιπλανώμενοι διακινητές ναρκωτικών», επισήμανε ο πρύτανης, με αφορμή την επιστολής διαμαρτυρίας την οποία απέστειλαν προς την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλους τους αρμόδιους, φοιτήτριες και φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του ιδρύματος.

Σημείωσε ακόμη πως οι ιδιωτικοί φύλακες τους οποίους μισθώνει το ΑΠΘ «είναι στην ουσία θυρωροί». «Μπαίνει βέβαια η αστυνομία, κάνει συλλήψεις, αλλά δεν έχει λύσει το πρόβλημα» ανέφερε για να προσθέσει ότι εκτός από την αυτοδίκαιη αστυνομική παρέμβαση στο πανεπιστήμιο σε περίπτωση τέλεσης κακουργήματος, ειδικά «για τη διακίνηση ναρκωτικών η σύγκλητος του ΑΠΘ, από τότε που επανήλθε ο νόμος για το άσυλο, με αποφάσεις της επανειλημμένες, έχει δώσει το ελεύθερο στην αστυνομία να κινείται ακριβώς για να πατάξει τη διακίνηση ναρκωτικών».

Ο κ. Μήτκας διαβεβαίωσε ότι οι πρυτανικές αρχές «είναι διαρκώς σε επαφή με την Αστυνομία και με την εισαγγελία». «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, αλλά πιστέψτε με δεν ξέρω αν οι καθηγητές, ή οι φοιτητές πρέπει να αναλάβουν αυτό το έργο. Διαπιστώνουμε εμείς τη διακίνηση και καλούμε την αστυνομία. Όχι όμως σε καθημερινή βάση. Πρέπει να μας απαλλάξετε από αυτό το πρόβλημα» είπε, συμπληρώνοντας ότι αυτή «είναι μία κατάσταση που δεν μας τιμά».

ΠΑΙΔΕΙΑΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε