Στις 3 Δεκεμβρίου στο Eurogroup η τελική απόφαση και για τις συντάξεις

Δράσεις

  Κορυφώνεται η αγωνία για τις συντάξεις , καθώς στις 3 Δεκεμβρίου στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup θα ληφθεί η τελική απόφαση.  

Στις 3 Δεκεμβρίου κρίσιμο Eurogroup για τις συντάξεις
Στις 3 Δεκεμβρίου κρίσιμο Eurogroup για τις συντάξεις

 

Σήμερα στις 11 το πρωί στο άγαλμα του Ελ Βενιζέλου οι συνταξιούχοι από τη Βόρεια Ελλάδα , αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στο μεταξύ στην Αθήνα τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προχωρούν στην  κατάρτιση της τροπολογίας με την οποία θα καταργείται το προνομοθετημένο μέτρο που προβλέπει την μείωση της προσωπικής διαφοράς σε 1 εκατομμύριο παλιούς συνταξιούχους.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν όλα τα προσχέδια των προϋπολογισμών της ευρωζώνης αλλά και η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση προόδου της Ελλάδας η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στις 21 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή τον προϋπολογισμό για το 2019.

Στο σημερινό Eurogroup

Στο σημερινό Eurogroup δεν πρόκειται να υπάρξουν επίσημες αποφάσεις και ανακοινώσεις για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Η σύνοδος είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης με στόχο να υπάρξουν βήματα προόδου εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα συνέλθει στις 13-14 Δεκεμβρίου στη βελγική πρωτεύουσα.

Στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ που θα εκκινήσει στις 12 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες θα εξετασθεί το ζήτημα της μετεξέλιξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε έναν οργανισμό που θα μοιάζει περισσότερο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε σχέση με τις προϋποθέσεις που θα θέτει μελλοντικά για τη χορήγηση δανείων διάσωσης.

Το Eurogroup θα εξετάσει τη δυνατότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας να ζητά το «κούρεμα» του χρέους μιας χώρας πριν παράσχει δάνεια στήριξης, εφόσον έχει καταδειχθεί πως το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε