Επιστολή διαμαρτυρίας για τα παραπετάσματα στην πλατεία Αριστοτέλους

Δράσεις

  Επιστολή διαμαρτυρίας ,αποστέλλεται από το ΕΕΘ την Ομοσπονδία Εμπόρων Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου προς την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης .  

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα παραπετάσματα
Επιστολή διαμαρτυρίας για τα παραπετάσματα

 

Η επιστολή αναφέρεται στην απόφαση που απαγορεύει σε καταστήματα της Πλατείας Αριστοτέλους να τοποθετούν πετάσματα

Με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την άνιση αντιμετώπιση  από την Πολιτεία, των μελών μας- καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης με αριθμό 6417/2013 όπως δημοσιεύθηκε με το ΦΕΚ 48 ΑΑΠ/13.02.2014 τροποποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση και απαγόρευε μεταξύ άλλων την τοποθέτηση κάθετων κινητών ή μόνιμων διαχωριστικών πετασμάτων παντός τύπου υλικού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους στον μνημειακό άξονα της οδού Αριστοτέλους (Μητροπόλεως -Εγνατία).

Η απαγόρευση αυτή καθιστά αδύνατη τη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τους χειμερινούς μήνες καθώς τα πετάσματα αυτά τα οποία είναι κινητές πτυσσόμενες ή λυόμενες προστατευτικές κατασκευές ύψους το μέγιστο 1,5 μ., χρησιμοποιούνται για την προστασία της πελατείας τους από το κρύο περικλείοντας το χώρο έχοντας θερμαντικά σώματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και άνισης εκ των πραγμάτων μεταχείρισης των καταστημάτων από την Πολιτεία, καθότι η απαγόρευση περικλείει μόνο τον μνημειακό άξονα της οδού Αριστοτέλους (Μητροπόλεως έως Εγνατία), και όχι την Πλατεία Αριστοτέλους και τις παρακείμενες και κάθετες οδούς όπου επιτρέπεται η χρήση τους.

Η ως άνω κατάσταση συμβάλει στην οικονομική αιμορραγία των καταστημάτων της περιοχής ή οποία έχει απαξιωθεί καθώς  έχει καταστεί γκέτο ανομίας και παρανομίας με τη πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Είναι εύλογο πως τους χειμερινούς μήνες το καταναλωτικό κοινό και όσοι είναι καπνιστές δεν θα επιλέξουν τα συγκεκριμένα καταστήματα αλλά έτερα που βρίσκονται στις κάθετες ή παρακείμενες οδούς οπού επιτρέπεται η τοποθέτηση πετασμάτων. 
Η συγκεκριμένη απαγόρευση έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση  από υπέρογκες φοροεπιβαρύνσεις, και δημοτικά τέλη, οδηγώντας τους επαγγελματίες  στην οικονομική εξαθλίωση τους.

Κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για τα συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με νομοθετική ρύθμιση για άρση της απαγόρευσης τοποθέτησης πετασμάτων και δυνατότητα τοποθέτησης τους  χωρίς να  θίγεται η αισθητική και η ομοιομορφία του μνημειακού άξονα της οδού Αριστοτέλους.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε