Πετροπόλεμος και μικρής έκτασης επεισόδια στην πορεία για τον Ν Γρηγορόπουλο

Δράσεις

Με τον...καθιερωμένο πετροπόλεμο στην Αθήνα αλλά και μικρής έκτασης επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι πορείες στη μνήμη του Ν Γρηγορόπουλου.

πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 

Πέτρες από τους νεαρούς εναντίον των ΜΑΤ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα. Ένταση στην πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαζί με την πορεία ξεκίνησε και η ένταση. Όταν περίπου 200 άτομα που συμμετείχαν  στην πορεία των μαθητών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  πήραν κομμάτια πλακών του πεζοδρομίου στην Κοραή αλλά και πέτρες και επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ.Οι νεαροί με τις κουκούλες που επιτέθηκαν στα ΜΑΤ μετά τη χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς κατέφυγαν στα γύρω στενά.

Η πλειοψηφία των μαθητών που μετέχει στο συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνέχισαν ην πορεία προς το Σύνταγμα.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής που  ακολούθησαν οι μαθητές ήταν  εμφανέστατη η παρουσία της αστυνομίας, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν  ακροβολισμένες και στις κάθετες οδούς πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Από τις 12:00 και υπό τον φόβο επεισοδίων έκλεισε και ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

 

Έκαψαν ΙΧ στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της πορείας για τον Γρηγορόπουλο, στη Θεσσαλονίκη

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στο υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η πορεία αυτή την ώρα συνεχίζεται με τους κουκουλοφόρους να αναποδογυρίζουν και να καίνε κάδους καθώς και να προκαλούν φθορές σε Ι.Χ., στην οδό Αγίου Δημητρίου και στην Ιασωνίδου.

Νωρίτερα προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρία καταστήματος στην οδό Βενιζέλου καθώς και σε τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε