Στους -16 βαθμούς την Τετάρτη η θερμοκρασία

Δράσεις

Μέχρι τους -16 βαθμούς αναμένεται να φθάσει την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία στη Φλώρινα της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ όλη η χώρα θα βρίσκεται στην ...κατάψυξη μέχρι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου

Στους -16 βαθμούς την Τετάρτη η θερμοκρασία
Στους -16 βαθμούς την Τετάρτη η θερμοκρασία

 

Από την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου ντύθηκε στα λευκά όλη σχεδόν η χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης το χιόνι έφτασε τους 30 πόντους, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου ακόμη και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια το έστρωσε στην Κέρκυρα, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Πνιγμένη στο χιόνι και η Κοζάνη 

Η κακοκαιρία «Σοφία» έχει πλήξει και την Κοζάνη, ενώ η έντονη χιονόπτωσηέχει δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις οδηγών και πεζών.

Οι θερμοκρασίες πολικές, αγγίζοντας ακόμη και τους -12!

Αναλυτικά, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην είναι:

Κοζάνη: -6,2°C
Πτολεμαΐδα: -5,2°C
Αμύνταιο: -5,5°C
Γρεβενά: -6,7°C
Βασιλίτσα: -12,3°C
Φλώρινα: -6,4°C
Βλάστη: -9,3°C
Βελβεντό: - 3,7°C

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί στην Κοζάνη και τη σημερινή μέρα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 με χαμηλότερη ένταση, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται ολικός παγετός με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη σχεδόν τη Δυτική Μακεδονία.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται και σήμερα επί ποδός προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε