Το ισλαμικό κράτος, οι μουσουλμάνοι, ένας ύποπτος φάκελλος, και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δράσεις

  Κλιμάκιο 14 ατόμων της 1ης ΕΜΑΚ, ειδικευμένων για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών, έφτασε με C-130 στη Λέσβο το βράδυ της Τετάρτης, όπως και κλιμάκιο του «Δημόκριτου» για την ασφαλή περισυλλογή του αντικειμένου και μεταφορά του στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.  

το ισλαμικό κράτος, οι μουσουλμάνοι , ένας ύποπτος φάκελλος και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
το ισλαμικό κράτος, οι μουσουλμάνοι , ένας ύποπτος φάκελλος και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Το κλιμάκιο και οι ειδικοί του «Δημόκριτου» θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη στο γραφείο του πρύτανη τουΠανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ακόμη, θα ελεγχθούν οι χώροι του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ' αόριστον.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν στάλθηκε ένας ύποπτος φάκελος στο γραφείο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

Επτά άτομα που ήρθαν σ επαφή με την περίεργη σκόνη που περιείχε ο φάκελος  εμφάνισαν συμπτώματα ερεθισμού του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος και εισήχθησαν στο Νοσοκομείο.  

Σε δεύτερο στάδιο οι διωκτικές αρχές θα ερευνήσουν την ύπαρξη του... Ινδού αποστολέα, που αναγράφεται χειρόγραφα εξωτερικά του φακέλου, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού του αποστολέα. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που παρακολουθούν, προς το παρόν διακριτικά, την εξέλιξή της.

«Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους»

 Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα φυλλάδια του φακέλου με την ύποπτη σκόνη έγραφαν στην αγγλική γλώσσα «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».Ο φάκελος με τα φυλλάδια και την σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης είχε Ινδό αποστολέα και αποδέκτη την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο χώρος του Πανεπιστημίου, που εντοπίστηκε ο φάκελος έχει αποκλειστεί, προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία.


 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε