Εντανικοποίηση απόδοσης ιθαγένειας σε πρόσφυγες. Έρχεται νομοσχέδιο

Δράσεις

  Νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται μία σειρά από ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν στην απλοποίηση, την επιτάχυνση και την ομογενοποίηση των διαδικασιών,  ώστε η απόδοση ιθαγένειας να γίνεται με ενιαίες και αδιάβλητες διαδικασίες, κατατίθεται το επόμενο διάστημα στη Βουλή.  

Εντατικοποίηση της απόδοσης ιθαγένειας
Εντατικοποίηση της απόδοσης ιθαγένειας

 

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, υπογράφοντας Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Philippe Leclerc. To Μνημόνιο συνυπέγραψε και ο Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης.

 

.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά στη στενή συνεργασία  του Υπουργείου Εσωτερικών με τον ΟΗΕ (Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες) και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την απόδοση ιθαγένειας σε όλους όσοι τη δικαιούνται και κυρίως για την εξάλειψη της ανιθαγένειας στη χώρα μας. Ακόμη προβλέπεται  η περαιτέρω ανάπτυξη και εντατικοποίηση αυτής της συνεργασίας για την τεχνική υποστήριξη, την επιχειρησιακή συνδρομή, καθώς και την εκπαίδευση προσωπικού της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε