Το Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα για την προστασία των στεγαστικών δανείων

Δράσεις

Φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει το Νόμο Κατσέλη. Τον Μαίο όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται σε λειτουργία η πλατφόρμα όπου θα μπορούν να δηλώσουν οι δανειολήπτες το υπό προστασία...δάνειό τους

τον Μάιο η τελική διευθέτηση για τα κόκκινα δάνεια
τον Μάιο η τελική διευθέτηση για τα κόκκινα δάνεια

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η νέα πλατφόρμα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει εντός τριών το πολύ μηνών, ενώ το ζητούμενο είναι και τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα, με ενδεχόμενη παράταση του ισχύοντος νόμου να επιστρέφει στο τραπέζι, ως μεταβατικό πλάνο.

Οι δύο πλευρές έχουν κατ΄ αρχήν συμφωνία στους βασικούς άξονες και απομένει να διευκρινιστούν τεχνικές λεπτομέρειες, όπως επίσης και να ολοκληρωθεί η προσομοίωση στα βασικά σενάρια, ώστε να καταλήξουν και να στείλουν την επόμενη εβδομάδα το τελικό κείμενο - πρόταση στις Βρυξέλλες.

Θα περιληφθούν στο νέο πλαίσιο τα επιχειρηματικά δάνεια με ενέχυρο την πρώτη κατοικία , και θα υπολογίζεται το υπόλοιπο του δανείου , όχι το σύνολό του αλλά δεν θα λαμβάνεται υπόψη η εμπορική αξία του ακινήτου.        

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το δάνειο που θα προστατευτεί θα είναι κοντά στα 100.000 ευρώ , ενώ το ετήσιο εισόδημα του δανειολήπτη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 20000 ευρώ το χρόνο

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε