Η βραβευμένη δασκάλα της διπλανής σχολικής αίθουσας

Δράσεις

  Στην τάξη της Β Δημοτικού στο 4 ο Δημοτικό Σχολείο της Αρτέμιδας, το μάθημα της Φυσικής δεν είναι μια ώρα ...συνηθισμένης διδασκαλίας.  

η βραβευμένη δασκάλα Ράνια Λάμπου
η βραβευμένη δασκάλα Ράνια Λάμπου

 

Και η Ράνια Λάμπου που διδάσκει στην ευέλικτη ζώνη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είναι μια συνηθισμένη δασκάλα.

Είναι μια δασκάλα που αγαπά τη δουλειά της και που θέλει να μεταδώσει την αγάπη για την Επιστήμη στους μικρούς της μαθητές.

Με τουβλάκια lego  με ζωγραφιές και κίνηση προσεγγίζουν οι μαθητές δημοτικού έννοιες φυσικής, και με τον τρόπο αυτό γίνονται κατανοητά θέματα που μάλλον θεωρούνται δυσνόητα για τις μικρές (αλλά και τις μεγάλες ηλικίες)

Με ζωγραφιές , μουσική, και κίνηση «με τη βοήθεια της κιναισθητικής αναπαράστασης» όπως εξηγεί η ίδια η εκπαιδευτικός, «γίνεται η προσέγγιση φυσικών εννοιών όπως της δομής του ατόμου» .

Το σημερινό κείμενο ως έναν μικρό φόρο τιμής το αφιερώνουμε σε όλους (γυναίκες άνδρες) εκπαιδευτικούς της διπλανής πόρτας ή μάλλον της διπλανής σχολικής αίθουσας.

Γιατί η Ράνια Λάμπου , δασκάλα γαλλικών και ευέλικτης ζώνης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, και μέλος της ΕΕΦ, προκρίθηκε στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου Πρόκειται για το Nobel των εκπαιδευτικών .

Η Ράνια Λάμπου και οι μικροί μαθητές του Δημόσιου 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Αρτέμιδα δημιούργησαν ένα βίντεο για τις γυναίκες φυσικούς από τη Μαρί Κιουρί μέχρι σήμερα θέλοντας όχι μόνο να μας μεταδώσουν γνώση, αλλά και να υπογραμμίσουν πόσα ακόμη στερεότυπα πρέπει να καταρριφθούν για να οδηγηθούμε στην ισότητα των φύλων...

Το video αυτό πρόσφατα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Divestity in STEM» βραβεύτηκε.

Η δασκάλα Ράνια Λάμπου είναι η δασκάλα που (θέλουμε να) έχουμε στα δημόσια σχολεία της χώρας, αποδεικνύοντας πως η αγάπη γι αυτό που κάνουμε ξεπερνά όλα τα όρια και τις δυσκολίες (ακόμη και την κακεντρέχεια)

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε