Έντονες αντιδράσεις της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορά αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Δράσεις

  «Οι σκανδαλώδεις αυτές διατάξεις ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχοντας μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παρασκευαστήρια μολότοφ».  

την ΧΑ και τους κουκουλοφόρους ευνοεί το νέο νομοσχέδιο
την ΧΑ και τους κουκουλοφόρους ευνοεί το νέο νομοσχέδιο

 

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα και το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση

 «Το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει απαράδεκτες μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ» τονίζει η ΝΔ και σημειώνει:

Μάλιστα, η ΝΔ επισημαίνει πως «η εύνοια της κυβέρνησης προς τη Χρυσή Αυγή δεν είναι καινούργια, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια καθυστερεί τη δίκη της με φαιδρά προσχήματα. Όπως δεν είναι καινούργια και η ανοχή της στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια εξευτελίζοντας την έννοια του ασύλου».

Για να καταλήξει η ΝΔ: «Ως εδώ. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να μην τις καταθέσει καν στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου για τις αλλαγές πους σχεδιάζει στο Κώδικα Ποινής Δικονομίας και που αφορούν την Χρυσή Αυγή.

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούν τον υπουργό ότι μειώνοντας τις ποινές για όσους κατηγορούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ρίχνει στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Οι νεολαίοι ζητούν ακόμα την επανεξέταση του νομικού ορισμού του βιασμού, προς την κατεύθυνση συμπερίληψης περισσότερων περιπτώσεων τέλεσης του εγκλήματος.

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε