Εφαρμογή Ka-business

Αλλαγές στο δημόσιο και...ευελιξία

Δράσεις

Αλλαγές και σειρά διευκολύνσεων στο δημόσιο και συγκεκριμένα στους δημόσιους υπαλλήλους φέρνει ο νόμος Ξενογιαννακοπούλου.

ευελιξία για τους δημόσιους υπαλλήλους...
ευελιξία για τους δημόσιους υπαλλήλους...

 

 

Πιστοποιητικό διοικητικής επάρκειας θα μπορούν να λαμβάνουν οι απόφοιτοι λυκείου που εργάζονται στο Δημόσιο, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως επαγγελματικά προγράμματα.

Αυτό αφορά 100.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο αυτή τη στιγμή, οι οποίοι θα μπορούν έτσι να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης. Εκτός αυτού ήταν οι πρώτοι που έμπαιναν στο «στόχαστρο» των απολύσεων.

Άδειες ανατροφής τέκνου

Αλλαγές επήλθαν και στην χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται άδεια τριών μηνών όχι μόνο στους φυσικούς αλλά και στους θετούς ή ανάδοχους γονείς, καθώς και σε γονείς που έχουν τεκνοποιήσει μέσω παρένθετης μητέρας.

Χρήση της άδειας μπορεί μπορεί πλέον να κάνει και ο πατέρας ανεξαρτήτως του τρόπου που έχει αποκτηθεί το τέκνο

Προβλέπεται κατάργηση του ορίου ηλικίας των 45 ετών που υπήρχε για τη συμμετοχλή υπαλλήλου σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα «το Εθνος», υπάρχουν ευνοϊκές διατάξεις για την πρόσληψη ατόμων με βαρηκοΐα ή κώφωση αλλά και μελών τρίτεκνων οικογενειών. Δηλαδή, τα άτομα με βαρηκοΐα ή κώφωση και αφού έχουν αναπηρία από 50% και άνω, προσλαμβάνονται χωρείς να απαιτείται η απόδειξη ξένης γλώσσας, εκτός αν η γνώση της καθορίζεται ως απαιτούμενο τθπικό προσόν.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε