Εφαρμογή Ka-business

11η Αιμοδοσία Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Δράσεις

Ένα πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους, το οποίο κοστίζει μόλις 10 λεπτά από το χρόνο τους, καλούνται να προσφέρουν και πάλι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

ένα δώρο ζωής ζητά ο Φαρμακευτικός σύλλογος Θεσσαλονίκης από τα μέλη του και όχι μόνο
ένα δώρο ζωής ζητά ο Φαρμακευτικός σύλλογος Θεσσαλονίκης από τα μέλη του και όχι μόνο

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης διοργανώνει την11η εθελοντική αιμοδοσία του αύριο Τετάρτη 20Μαρτίου, στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175), από τις 14:30 έως τις 18:00. Είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τα μέλη των οικογενειών τους,τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς.

Η τράπεζα αίματος του ΦΣΘήδη μετρά έξι χρόνια ζωής, ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές για την εθελοντική δράση της από την υπηρεσία αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», η οποία στηρίζει τους φαρμακοποιούς σε κάθε αιμοδοσία που διοργανώνουν.

            Στόχος της τράπεζας, η οποία αριθμεί περίπου 100 μέλη, είναι να ευαισθητοποιήσει τους φαρμακοποιούς της πόλης στο θέμα της δωρεάς αίματος. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα αποθέματα σε φιάλες αίματος, ώστε να δοθούν σε όσους συναδέλφους τους ή συγγενικά τους πρόσωπα χρειάζονται επιτακτικά αίμα για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα υγείας πιθανόν έχουν.

«Με την αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου, που θα γίνει αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, βρισκόμαστε μπροστά σε μία διπλή πρόκληση. Από τη μια έχουμε την προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, να προσελκύσουμε νέους αιμοδότες και να αυξήσουμε τη δυναμική μας όπως κάνουμε πάντα. Από την άλλη, αυτή τη φορά πρέπει να υπερπηδήσουμε και τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας, όπως είναι η εποχική γρίπη και τα κρούσματα ελονοσίας στη δυτική Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των οποίων αποκλείονται πολλοί πιθανοί αιμοδότες», δηλώνει ο υπεύθυνος της τράπεζας αίματος του ΦΣΘ, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ, Θάνος Αλειφτήρας και προσθέτει: «καλούμε λοιπόν όλους όσοι μπορούν να αιμοδοτήσουν να έρθουν στην αιμοδοσία για να καλύψουμε ακόμα και αυτούς που ενώ είναι τακτικοί αιμοδότες θα αποκλειστούν εξαιτίας των παραπάνω εμποδίων».

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε