Εφαρμογή Ka-business

Σκέψεις για αυστηροποίηση ποινών για επιθέσεις σε αστυνομικούς

Δράσεις

Το θέμα της αναγνώρισης του επαγγέλματος των αστυνομικών ως επικίνδυνο και ανθιειγυνό, τέθηκε σε εκδήλωση που έκανε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

στιγμιότυπο από την εκδήλωση
στιγμιότυπο από την εκδήλωση

 

Η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου - ανθυγιεινού,  η απομάκρυνση των αστυνομικών από τα μέτρα τάξης σε αθλητικές εκδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, η καθιέρωση της επίθεσης σε Αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας ως ιδιώνυμου αδικήματος και ο ρόλος του Αστυνομικού στο σύγχρονο έγκλημα ήταν η βασική θεματολόγια της συζήτησης που διοργανώθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης καλωσόρισε τους παρισταμένους, έθεσε τα προβλήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και απαιτούν πολιτική βούληση για την επίλυσή τους.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόριος Γερακαράκος, επισήμανε την ευθύνη που βαραίνει τις Κυβερνήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η Ελληνική Αστυνομία.

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ κ. Λάμπρος Μαργαρίτης, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις προωθούμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και την ανησυχία που έχουν προκαλέσει στο αστυνομικό προσωπικό, ενώ επιφυλάχθηκε για την καθιέρωση της επίθεσης σε Αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας ως ιδιώνυμου αδικήματος, αναφέροντας ότι η έννοια του «ιδιώνυμου» παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές, συμπληρώνοντας ότι το αίτημά μας θα πρέπει να αφορά την αυστηροποίηση των ποινών.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Φλωρίδης διαχώρισε τους εγκληματίες από τους ταραξίες, λέγοντας ότι οι πρώτοι συνήθως δεν σωφρονίζονται και επαναλαμβάνουν τα αδικήματά τους. Σε αντίθεση, οι ταραξίες αν δουν ότι εφαρμόζονται ποινές φυλάκισης αποτρέπονται και σταματούν την δράση τους γιατί δεν είναι αληθινοί εγκληματίες αλλά εκμεταλλεύονται την κατάσταση και την ατιμωρησία. Ως παράδειγμα, έδωσε τον αθλητικό «νόμο Ορφανού». Μολονότι ο Νόμος εφαρμόστηκε για μικρό χρονικό διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τα επεισόδια βίας στα γήπεδα για περίπου 2 χρόνια.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε