Εφαρμογή Ka-business

Προεκλογικός πυρετός και δέσμευση για προσλήψεις μέχρι το 2023

Δράσεις

  Ενόψει της επίσης εκλογικής περιόδου που ξεκινά για τους ΟΤΑ στις 26 Μαρτίου, ο Υπουργός Εσωτερικών έστειλε εγκύκλιο και ζητά ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ 2020-2023  

με εγκύκλιο στους ΟΤΑ ο ΥΠΕΣ ζητά από τους αυτοδιοικητικούς να δεσμευτούν για προσλήψεις
με εγκύκλιο στους ΟΤΑ ο ΥΠΕΣ ζητά από τους αυτοδιοικητικούς να δεσμευτούν για προσλήψεις

 

Εγκύκλιο με θέμα τον "στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού 2020-2023" έστειλε σύμφωνα με το airetos.gr  ο Υπουργός Εσωτερικών στους Δήμους, τις Περιφέρειες, την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Με αυτήν, θέτει ως προθεσμία την 28η Μαρτίου  να αποστείλουν τον προγραμματισμό προσλήψεων 2020-2023, ορίζοντας ότι « σκόπιμο θα ήταν να έχει προηγηθεί Απόφαση του οικείου Συμβουλίου (Περιφερειακού, Δημοτικού, Διοικητικού)».

 

 

Η Εγκύκλιος περιέχει δυνατότητα οι νυν Αιρετοί, μέσα στην προεκλογική περίοδο, να αποφασίσουν ότι δεν χρειάζεται οι επόμενοι να κάνουνκαμία πρόσληψη σε κάποιο έτος...

Διαβάζουμε σχετικά:«Σε περίπτωση που για κάποιο έτος εκτιμά ο Φορέας ότι δεν έχει ανάγκη επιπλέον προσωπικό, είτε από μετάταξη είτε από νέα πρόσληψη, θα πρέπει να το δηλώσει, καταχωρώντας ... τον αριθμό μηδέν (0) και ... την ένδειξη δεν απαιτείται επιπλέον προσωπικό».

 

Επισημαίνονται, επίσης, οι οδηγίες του Υπουργού για το ποιες προσλήψεις εποχικού προσωπικού πρέπει να συμπεριληφθούν και ποιες εξαιρούνται:

 Δεν θα συμπεριληφθούν στον 4ετη προγραμματισμό άλλες περιπτώσεις έκτακτου προσωπικού που εγκρίνονται μεν από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, αλλά δεν χαρακτηρίζονται από εποχικότητα, όπως π.χ. διευθυντές σε ΝΠΙΔ επί θητεία, προσωπικό για τη στελέχωση ΚΑΠΗ, παιδικών σταθμών κ.λπ.

Τέλος, στον τετραετή προγραμματισμό ΔΕΝ θα συμπεριληφθούν συμβάσεις μίσθωσης έργου».

Στο μεταξύ πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε και επίσημα η προκήρυξη 12 θέσεων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης για τη Βουλή των Ελλήνων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει μέσα στον Απρίλιο

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε