Την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία για την προστασία α κατοικίας

Δράσεις

  Στην  Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την Πέμπτη προς ψήφιση το  νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης  που περιλαμβάνει την  τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.  

Την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

 

Την Πέμπτη εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης στο οποίο περιλαμβάνεται η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης παρουσίασε σήμερα τη σχετική τροπολογία στην Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλής τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα βήμα μπροστά» σε σύγκριση με το προηγούμενο πλαίσιο προστασίας.

 

Όπως τόνισε ο κ Δραγασάκης η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που εντάσσει σε

Αναλύοντας τα βασικά σημεία του νέου συστήματος ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, ο Γ. Δραγασάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εντάσσει σε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και των δανείων εμπόρων κι επιχειρηματιών που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία.

 

Αν και πολλοί επισημαίνουν πως με το νέο πλαίσιο πολλοί δανειολήπτες μένουν εκτός προστασίας λόγω του...κόφτη των εισοδηματικών κριτηρίων ή του ύψους του δανείου, ο στόχος του νέου συστήματος  να υπάρχουν μικρότερες δόσεις για τα «κόκκινα» δάνεια προκειμένου αυτά τα δάνεια να εξυπηρετηθούν και να αποπληρωθούν μειώνοντας τον όγκο του προβλήματος, φαίνεται πως θα επιτευχθεί.

 

Η ΝΔ στέκεται θετικά στην τροπολογία που κατέθεσε χθες η Κυβέρνηση για την α κατοικία και όπως δήλωσε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Δήμας, εισηγητής της ΝΔ

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε