Και στα αεροπορικά εισιτήρια μεταφέρεται το μεταφορικό ισοδύναμο

Δράσεις

Με τροπολογία το μεταφορικό ισοδύναμο μεταφέρεται και στα αεροπορικά εισιτήρια

ευνοϊκή η τροπολογία που κατατέθηκε
ευνοϊκή η τροπολογία που κατατέθηκε

 

Σημαντικές βελτιώσεις στην εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου θα φέρει η τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "Για την τροποποίηση του ν. 4551/2018 αναφορικά με την επέκταση της χορήγησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε περισσότερους δικαιούχους".

Όπως ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας κος Νεκτάριος Σαντορινιός, το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι ένα μέτρο ζωντανό και χρηστικό για τους νησιώτες μας. Οι αλλαγές που σχεδιάζονται έχουν μόνο στόχο τη συνεχή και ουσιαστική διευκόλυνση των ανθρώπων της νησιωτικής επικράτειας και έχουν συνοπτικά ως εξής:

Οι αρνητικές πτυχές της Νησιωτικότητας, οι οποίες αφορούν όχι μόνο τις καιρικές συνθήκες αλλά και τον χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά των επιβατών από και προς τα νησιά, αντιμετωπίζονται με την παρούσα τροπολογία, όπου προστίθεται στις επιλέξιμες μεταφορικές δυνατότητες των νησιωτών και η αεροπορική μεταφορά, ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας. Η επιδότηση, όπως ανέφερε ο Ν. Σαντορινιός, θα γίνεται με βάση τις ακτοπλοϊκές μεταφορές και δεν θα τις υπερβαίνει. "Επιδοτούμε τους νησιώτες μας για να έχουν ίση αντιμετώπιση και πρόσβαση σε όλα τα μεταφορικά μέσα, δεν επιδοτούμε τις αεροπορικές ή τις αντίστοιχες ακτοπλοϊκές εταιρείες" τόνισε ο Αν. Υπουργός.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε