Εφαρμογή Ka-business

Οι φοιτητές του ΑΠΘ συγκεντρώνουν φάρμακα και μιλούν για την ανακύκλωσή τους

Δράσεις

  Συλλογή φαρμάκων θα πραγματοποιήσουν φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ που είναι μέλη της ομάδας «ATP-Aristotle Team of Pharmacy».    

συγκεντρώνουν φάρμακα και μιλούν για την ανακύκλωσή τους
συγκεντρώνουν φάρμακα και μιλούν για την ανακύκλωσή τους

 

Η πρωτοβουλία της ομάδας ΑΤΡ έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των φοιτητών του ΑΠΘ αλλά και των πολιτών για την αξία της συλλογής φαρμάκων που δεν έχουν λήξει και ο καθένας έχει στο σπίτι του χωρίς, πλέον, να τα χρειάζεται. Τα φάρμακα που θα συλλέξει η ομάδα θα διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων. Παράλληλα, η δράση έχει σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας.

 

Κατά τη διάρκεια της συλλογής φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλίες για την ανακύκλωση φαρμάκων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα «φλέγον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα ΑΤΡ, «ζήτημα».

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ.

 

Οι παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρες 18:00 με 21.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. (κόκκινο κτίριο) του ΑΠΘ, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

 

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από Καθηγητές και επαγγελματίες φαρμακοποιούς, ειδικούς επί του θέματος, αλλά και φοιτητές. Συγκεκριμένα, οι ομιλητές θα αναπτύξουν τα παρακάτω θέματα:

«Ανακύκλωση Φαρμάκων» Αλειφτήρας Αθανάσιος, Φαρμακοποιός- Μέλος Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Παρουσίαση της ομάδας 'ATP-Aristotle Team of Pharmacy'», Καπετάνιου Αμέρισσα, Προπτυχιακή Φοιτήτρια Φαρμακευτικής ΑΠΘ.

«Η αξία του Εθελοντισμού», Λαβδά Μαρία, Προπτυχιακή Φοιτήτρια Φαρμακευτικής ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» και θα ενημερώσουν το κοινό τόσο για την οργάνωση και τις δράσεις τους, όσο και για τη σημασία της συλλογής φαρμάκων και τις ανάγκες σε φάρμακα που υπάρχουν σήμερα.

 

Η φοιτητική ομάδα ATP-Aristotle Team of Pharmacy

 

Η «ATP-Aristotle Team of Pharmacy» είναι η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ που έχει στόχο την πραγματοποίηση επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων που σχετίζονται με τη φαρμακευτική ως επιστήμη, αλλά και ως λειτούργημα. Συγκεκριμένα, η ομάδα στοχεύει στη δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους για σύγχρονα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα. Παράλληλα, η ΑΤΡ συμμετέχει σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, ενώ στοχεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο με φοιτητές και απόφοιτους της Φαρμακευτικής και άλλων συγγενών σχολών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε