Εφαρμογή Ka-business

Νίκος Ξυλούρης: Στην A' Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ

Δράσεις

  Ένας γιατρός ζητά την εμπιστοσύνη του κόσμου σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Τον  γνώρισα πριν λίγα χρόνια, όταν ετοίμαζε τα πράγματά του για το εξωτερικό, ζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Τελικά όχι μόνο γύρισε πίσω αλλά είναι και έτοιμος όσο ποτέ, να συνεισφέρει στον τόπο του. Μιλά στο ka - business . gr και τη Ραλλιώ Λεπίδου.  


 

Ο Νίκος Ξυλούρης είναι ορθοπεδικός ιατρός και πατέρας τριών παιδιών. Από νέα ηλικία επιδίωκε να είναι ενεργός πολίτης! Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. στο Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής και μέλος της Παγκόσμιας Αθλητιατρικής Συνομοσπονδίας. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια Ορθοπαιδικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι γιατρός στους αγώνες πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α' Εθνικής και της Ε.Π.Σ.Μ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας).
Από το Σεπτέμβριο του 2016 διατελεί μέλος στο ιατρικό team της "ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ" στο ποδόσφαιρο.

 

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας γιατρός με την πολιτική σκηνή . Υπάρχει σχέση?

Η σχέση είναι άμεση και άρρηκτα συνδεδεμένη. Για εμένα τόσο η ιατρική  όσο και η πολιτική αποτελούν  μορφές προσφοράς προς την κοινωνία. Η  ορθή άσκηση της πολιτικής μπορεί , πράγματι , να «γιατρέψει» την κοινωνία από προβλήματα που τη μαστίζουν χρόνια. Όπως ακριβώς ένας γιατρός που αγαπά την επιστήμη του και ασκεί το λειτούργημα του με ήθος μπορεί να σε θεραπεύσει , έτσι ακριβώς και ο ενάρετος πολιτικός μπορεί να «θεραπεύσει» την κοινωνία.

 

Πριν λίγα χρόνια σας είχα γνωρίσει όταν είχατε μαζέψει τα πράγματά σας και ζητούσατε ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό . Τελικά επιστρέψατε και σήμερα διεκδικείτε την εμπιστοσύνη του κόσμου καθώς κατεβαίνετε υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ πώς προέκυψε αυτό?

Πράγματι είχα φύγει στην Αγγλία προκειμένου να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις σχετικές με την επιστήμη μου και να εντρυφήσω σε νέες τεχνικές. Μου πέρασε πολλές φορές από το μυαλό η ζωή στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά είμαι πολύ δεμένος με τον τόπο μου , τη χώρα μου και τις αξίες γύρω από αυτήν. Κατέληξα ότι δε θα μπορούσα να ζήσω έξω. Γύρισα και είμαι πιο έτοιμος από ποτέ να συνεισφέρω στον τόπο μου.

 

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και πως θα μπορούσατε με την εκλογή σας να βοηθήσετε για την επίλυση τους.

Η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει βασικά και καθημερινά, δυστυχώς, προβλήματα  σε πολλούς άξονες.Μεταφορές , στάθμευση ,  ανισότητα μεταξύ των τάξεων καθώς και έλλειψη ευκαιριών και επενδύσεων είναι από τα σημαντικότερα. Είμαι άνθρωπος που σέβεται το λόγο του και για αυτό δεν θα προβώ σε ψεύτικες δηλώσεις και υποσχέσεις. Αυτό που θα έκανα άμεσα θα ήταν να προσπαθήσω με κάθε τρόπο να βρω λύση με το θέμα των επενδύσεων προσπαθώντας μέσα από fora να προωθήσω τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της πόλης μας στο τρίπτυχο Λιμάνι - Αεροδρόμιο και Πανεπιστήμιο. Τα τρία παραπάνω με απλές και εύκολες κινήσεις μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο να τονώσουν τον τουρισμό , τη διαφήμιση της Θεσσαλονίκης και να ενισχύσουν το brandname της, χωρίς να αλλοιώσουν το χαρακτήρα της.

 

Σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος,  πολλοί οι  υποψήφιοι γιατί κάποιος να ψηφίσει Νίκο Ξυλούρη?

Γεννήθηκα και μεγάλωσα αγωνιζόμενος για ένα καλύτερο αύριο τόσο για την οικογένεια μου όσο και για τον τόπο μου . Ήμουν , είμαι και θα είμαι σταθερός στις απόψεις και τα πιστεύω μου. Στάθηκα και θα συνεχίσω να στέκομαι στο Κίνημα Αλλαγής-ΠΑ.ΣΟ.Κ, κάθε στιγμή . Ήμουν στα δυσκολότερα στην παράταξη γνωρίζοντας ότι θα με χλευάσουν πολλοί. Είμαι νέος με όρεξη και πυγμή ! Έχω όρεξη να προσφέρω στον τόπο μου και τους συμπολίτες μου με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Αυτό θα κάνω και τώρα μαζί με εσάς για όλους εμάς.

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε