Εφαρμογή Ka-business

Παναγιώτης Κοκκόρης στο ka-business.gr

Δράσεις

  Ο οικονομολόγος που δεν το βάζει κάτω παρά τις αλλεπάλληλες φορές επιλαχόν καθώς χάνει την έδρα του από τον Κώστα Καραμανλή. Και σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης με στόχο να συμβάλει να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις.  


 

 

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης μιλά στο ka-business.gr και τη Ραλλιώ Λεπίδου

 

 

κ. Κοκκόρη, δεν το βάζετε κάτω παρά το γεγονός να είστε αλλεπάλληλες φορές επιλαχών καθώς χάνετε την έδρα σας από τον κ. Κώστα Καραμανλή.

 

Στη ζωή μου βαδίζω κάνοντας το καθήκον μου και χωρίς να περιμένω ανταλλάγματα. Δεν θα μπορούσα να έχω τη συνδικαλιστική, επιστημονική και πολιτική εμπειρία που απέκτησα, αν έκανα πίσω με κάθε αντιξοότητα ή παιχνίδι της τύχης.

Θεωρώ πραγματικά τιμή μου που ο Κώστας Καραμανλής, ιστορικός και συμβολικός ηγέτης της κεντροδεξιάς παράταξης, πήρε τρεις φορές από μένα την έδρα που μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου με δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι ο βουλευτικός μισθός και το αξίωμα, αλλά να παραμένεις ψηλά στην εκτίμηση των συμπολιτών σου, κάτι που νομίζω ότι κέρδισα επάξια. Πάντοτε εξάλλου θεωρούσα τον εαυτό μου "στρατιώτη" στην υπηρεσία των συνανθρώπων μου και αυτό ήταν που με ένοιαζε πραγματικά. Όλα τα άλλα έπονται.

 

Πως βλέπετε το επιχειρηματικό μέλλον της χώρας. Πως μπορούν να βοηθηθούν οι νέες καινοτόμες ιδέες, η νεανική επιχειρηματικότητα. Πως μπορεί να μειωθεί η γραφειοκρατία σε αυτόν τον τομέα?

 

Με μεθοδικά βήματα οφείλουμε να διαμορφώσουμε την ελληνική οικονομία έτσι ώστε ο εργαζόμενος και ο επιχειρηματίας, ειδικά στα πρώτα τους βήματα, να απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών τους χωρίς παράλογες απαιτήσεις και κωλύματα από μέρους του Δημοσίου. Το μεγαλύτερο εξάλλου μέρος από τα κέρδη κάθε λειτουργικής και ζωντανής επιχειρήσης, επιστρέφουν είτε ως περαιτέρω επενδύσεις, είτε ως μισθοί στην κοινωνία. Η υπερφορολόγηση διακόπτει την κίνηση αυτού του τροχού ακριβώς πάνω στην εκκίνησή του.

 

Έχουμε λοιπόν σκοπό ως κυβέρνηση να προωθήσουμε πιο απλοποιημένες διαδικασίες, ειδικά σε θέματα αδειοδοτήσεων, ελέγχων και άλλων θεμάτων που μέχρι σήμερα χρονοτριβούν. Ταυτόχρονα θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως υπεραποσβέσεις, αναγνώριση ζημίας σε 10 έτη, μικρότερη έμμεση και άμεση φορολογία, τα οποία θα ωθήσουν τους Έλληνες υπάρχοντες επενδυτές να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους, και στους ξένους για να έρθουν στην Ελλάδα.

 

Με την απλοποίηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης και με περισσότερα κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, θα κρατήσουμε εδώ τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες. Αν δεν γίνει αυτό, στην καλύτερη περίπτωση τα δημιουργικά άτομα θα μετακινηθούν σε κάποια άλλη χώρα. Στη χειρότερη όμως θα απογοητευτούν, θα ατονήσουν ή θα κινηθούν εκτός νομιμότητας, θα φοροδιαφεύγουν, με αποτέλεσμα να μη παράγουν προς όφελος της κοινωνίας.

 

Τέλος, το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρα ανταποδοτικό. Να νιώθει ο εργαζόμενος και ο επιχειρηματίας ότι με τα χρήματά του συνεισφέρει σε κάτι που πιάνει τόπο, ότι οι κόποι του δεν χάνονται σε κάποια μαύρη τρύπα ή σε μικροπολιτικές κομματικές παροχές, αλλά βελτιώνει με αυτά το σύνολο των υποδομών πάνω στις οποίες χτίζει το επάγγελμα και τη ζωή του.

 

 

Ποιο θεωρείτε το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή?

 

 

Η πόλη μας χωρίς αμφιβολία βρίσκεται σε τροχιά ανόδου, η άνοδος όμως αποκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα ζητήματα των υποδομών της. Ο ΟΑΣΘ υπολειτουργεί, κεντρικές αρτηρίες αναπτυξιακής δράσης όπως το Λιμάνι δεν λειτουργούν στο ύψος των δυνατοτήτων τους και τα πανεπιστήμιά μας είναι έρμαιο των παραβατικών συμπεριφορών. Υπάρχει τεράστια ζήτηση σε καταλύματα αλλά ελάχιστη αντίστοιχη προσφορά, ενώ τα μεγάλα έργα προχωρούν μόνο στα χαρτιά. Έχει προκύψει και ένα θέμα με τους φοιτητές που δεν βρίσκουν δωμάτια λόγω της έξαρσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Όλα αυτά φρενάρουν το ρυθμό της ανάπτυξης της πόλης. 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει σκοπό να ενισχύσει με σειρά μέτρων τη Θεσσαλονίκη. Η χαμηλότερη φορολόγηση θα την καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστική προς τους βόρειους γείτονές μας. Ο ΟΑΣΘ θα βγει από το αδιέξοδο με τη στήριξη της νέας κυβέρνησης και σε συνδυασμό με την επιπλέον ανάπτυξη του Τουρισμού, την αξιοποίηση του Λιμανιού και την ολοκλήρωση του Μετρό, η Θεσσαλονίκη θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και η καθημερινότητά της πιο ποιοτική.

Παράλληλα, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, θα πρέπει να προβάλλουμε επιτέλους και το Βυζαντινό στοιχείο που είναι εντονότατο στην πόλη μας. Τον χρειαζόμαστε τον θρησκευτικό τουρισμό και πρέπει να τον στηρίξουμε.

 

 

Υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων και σε αυτές τις εκλογές, φαινόμενο που παρατηρήθηκε και στις Αυτοδιοικητικές. Γιατί κάποιος να ξαναψηφίσει Παναγιώτη Κοκκόρη?

 

 

 

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τα τελευταία χρόνια άνοιγμα στην κοινωνία με τη δημιουργία του Μητρώου Στελεχών και με τις σοβαρές θέσεις του προσέλκυσε μεγάλο αριθμό νέων φίλων, ειδικά νεαρών. Η παρουσία του "νέου αίματος" αντικατοπτρίζεται στην παρουσία πολλών καινούργιων ονομάτων στα ψηφοδέλτια, κάτι που είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το σύνολο του πολιτικού σκηνικού. Δίπλα στον ενθουσιασμό των νέων συντάσει την εμπειρία και τη γνώση στελεχών που γνωρίζουν τα μυστικά της διοίκησης και έχουν σοβαρό κατατεθειμένο έργο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. 

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν την προσφορά και την παρουσία μου δίπλα τους και πιστεύω ότι η πορεία μου αποτελεί εγγύηση. Θυμίζω ότι κατά τη θητεία μου στο Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων έγινε σειρά σημαντικών τομών όπως η κατάργηση της θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας, η επ' αορίστου εκτίμηση 43 μόνιμων αναπηριών, η συνταγογράφηση που παραλάβαμε στο 40% και έφτασε στη δική μου θητεία στο 80%. Πετύχαμε επίσης την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασφαλισμένων που διέθεταν εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ και αδυνατούσαν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Επί των ημερών μου πήραν επιδομα για πρώτη φορά οι ελεύθεροι επαγγεματίες, που γονάτισαν με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αν οι συμπολίτες μου με στηρίξουν με την ψήφο τους θα κάνω ακόμη περισσότερα ώστε να απολαμβάνουν πιο ουσιαστικές και πιο ποιοτικές υπηρεσίες και θα είμαι με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη δίπλα τους κάθε φορά που θα με χρειαστούν.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε