Εφαρμογή Ka-business

Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης στο ka-business.gr

Δράσεις

  Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, ο Ιωάννης Αμανατίδης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ως τις 29 Αυγούστου 2018,  ήταν Υφυπουργός Εξωτερικών, εξηγεί στο ka-business.gr και στη Ραλλιώ Λεπίδου , τους λόγους που ζητά και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου στις εκλογές της 7 ης Ιουλίου.  


 

Συνέντευξη στο ka-business.gr και στη Ραλλιώ Λεπίδου

 

 

κ. Αμανατίδη κατεβαίνετε και σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Θεσσαλονίκης. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία πώρωση του κόσμου. Μία έντονη δυσαρέσκεια για αυτά που έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια. Εσείς τι μηνύματα δέχεστε?

 

Στις 7 Ιουλίου , αποφασίζουμε για κυβέρνηση και για τη ζωή μας, γιατί τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών,  θα έχουν άμεση σχέση με το που θα πάει η χώρα, με ποια πρόσωπα αλλά και με ποια προγράμματα θα προχωρήσουμε, τα οποία ή θα βελτιώσουν τη ζωή μας ή θα μας πάνε πίσω στη χρεοκοπία. Το  δικό μας χρέος είναι να αναδείξουμε τις θέσεις του καθενός,  έτσι ώστε ο ελληνικός λαός με πλήρη νηφαλιότητα ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα θα έλεγα,  να μπορέσει να αποφασίσει για το μέλλον του

 

 

Σε ποια σημεία εκτιμάτε πως θα κριθεί η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ? Ποια είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα?

 

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιοπιστία του, γιατί κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια,  η βιώσιμη ανάπτυξη η οποία εδώ και δυόμισι χρόνια υπάρχει,  η ρύθμιση του χρέους, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων,  η πτώση της ανεργίας κατά 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, η μείωση του ΦΠΑ , οι 120 δόσεις , το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης,  θα μπορούσα να αναφέρω μία σειρά από θετικά μέτρα τα οποία εξαντλήθηκαν ιδιαίτερα από τον Αύγουστο του 2018. Αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το αρνητικό πρόγραμμα το οποίο έχει η Νέα Δημοκρατία .

 

 

 

Εάν επανεκλεγείτε ποιες θα είναι οι δικές σας προσωπικές προτεραιότητες?

 

Πέρα από την εφαρμογή των γενικότερων πολιτικών τις οποίες έχουμε σαν κόμμα εκείνο που θα επιδιώξω για την πόλη μου και τους ανθρώπους της, είναι να υιοθετήσουμε δράσεις εξωστρέφειας με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, να μειώσουμε την ανεργία και να δώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στην πόλη. Αυτές θα είναι οι κυριότερες προτεραιότητες μου ,  για τη Θεσσαλονίκη

 

 

Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Δύο στους τρεις είναι υποψήφιοι βουλευτές.  Γιατί κάποιος να ψηφίσει Γιάννη Αμανατίδη?

 

Είναι δύσκολο κα Λεπίδου, να μιλά κανείς για τον εαυτό του. Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Αυτό λέω σε όλους, όταν πηγαίνω στις περιοδείες. Ο λαός είναι σοφός και θα ψηφίσει όπως ξέρει ο ίδιος.

 

Οι πολίτες πρέπει να αξιολογήσουν  την κοινωνική ευαισθησία που δείξαμε. Πρώτα από όλα γιατί εφάρμοσε μία πολιτική συνολικότερη η οποία ήταν με κοινωνική ευαισθησία. Σε ότι  αφορά την κυβερνητική ευθύνη που είχα,  πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μου ήταν οι πολιτικές που θα φέρουν θετικά αποτελέσματα για την πόλη μας,  η ανάδειξη της μέσα από τις διεθνείς διασκέψεις,  τα προβλήματα τα οποία είτε αφορούσαν τις συγκοινωνίες είτε ζητήματα τα οποία άπτονται της καθημερινότητας.

 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ίδρυση του γραφείου του πρωθυπουργού αλλά και οι δραστηριότητες του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης,  αναπτύξαμε μία σειρά από δράσεις και ενέργειες. Βάλαμε αν θέλετε το νερό στο Αυλάκι,  τώρα αυτά βέβαια αξιολογούνται από τους πολίτες

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε