Εφαρμογή Ka-business

Κυριάκος Κυριάκος: Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα έδρανα της Βουλής

Δράσεις

  Σίγουρα ήταν μία έκπληξη από το ΚΙΝΑΛ η απόφαση του Κυριάκου Κυριάκου, να θέσει υποψηφιότητα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε στο ka-business.gr και στη Ραλλιώ Λεπίδου, η υποψηφιότητά του στοχεύει στο να συσπειρώσει τη  νέα γενιά αλλά και παλαιότερες γενιές, που επιθυμούν ένα νέο λόγο,  μία νέα δυναμική στα πολιτικά δρώμενα,  με στόχο να πάει τη Θεσσαλονίκη μπροστά.    


 

Συνέντευξη στο ka-business.gr και τη Ραλλιώ Λεπίδου

 

 

 

Μετά την διευθυντική θέση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατεβαίνετε τώρα στις βουλευτικές εκλογές. Πώς  προέκυψε αυτή η απόφαση και ειδικότερα με τον συνδυασμό της Φώφης Γεννηματά?

 

Η  απόφασή μου να σταματήσω από τη θέση που είχα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί δεν έχει να κάνει με την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής. Η απόφαση να πολιτευτώ προήλθε από την ανάγκη μου να συσπειρώσω ,  να ενώσω , να διευρύνω μία παράταξη στην οποία πιστεύω πολύ, στην οποία ανήκω όλα μου τα χρόνια ως ψηφοφόρος και που η συγκυρία την φέρνει να δίνει την πιο δύσκολη μάχη,  της σύγχρονης ιστορίας της, είναι η ώρα να ξανακάνουμε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να αισθανθεί περήφανος να θυμηθεί τη συνέπεια και τους λόγους, για τους οποίους ψήφιζε ΠΑΣΟΚ. Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα νέο όραμα, μία νέα αισθητική, ένα νέο ύφος στην πολιτική μας σχέση με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Εάν εκλεγείτε , ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας και οι δράσεις θα αναπτύξετε για τον καλό της Θεσσαλονίκης?

 

Εγώ πιστεύω πάρα πολύ ότι οι βουλευτές της περιφέρειας πρέπει να εστιαστούν στην ανάπτυξη της περιφέρειας τους. Μακριά από ρουσφετολογικά και μικροκομματικά πρότυπα του παρελθόντος. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνεργασίες και τις προτάσεις εκείνες, που θα πάνε τη πόλη μπροστά. Η  Θεσσαλονίκη έχει μία τεράστια δυναμική, έχει νέες επενδύσεις στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο,  έχει μία εξωστρέφεια τα τελευταία χρόνια,  πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη και η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις εταιρείες και τις επιχειρήσεις καινοτομίας - έρευνας και  τεχνολογίας.  Να μπορέσουν να απορροφήσουν το τεράστιο και πολύ καλά εκπαιδευμένο επιστημονικό δυναμικό που βγαίνει κάθε χρόνο από τα πανεπιστήμιά μας , το Αριστοτέλειο και το πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Θα πρέπει να κοιτάξει ένα πρωτοποριακό αστικό επανασχεδιασμό με έμφαση τη Δυτική είσοδο της πόλης, να δημιουργήσουμε μία εμβληματική είσοδο η οποία θα υπογραμμίζει την πληροφορία,  ότι ο επισκέπτης μπαίνει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

 

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών απομάκρυνε πολιτικά πρόσωπα από την Ελληνική Βουλή αλλά είναι και αυτή  που θα φέρει στο προσκήνιο νέα πρόσωπα και επειδή ακριβώς πονάτε και αγαπάτε τη Θεσσαλονίκη ποια είναι η δική σας θέση στη συμφωνία των Πρεσπών?

 

Θεωρώ ότι πέρα από την ίδια τη συμφωνία θα πρέπει να δούμε πώς υποτιμήθηκε το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων κυρίως της Βόρειας Ελλάδας για να εργαλειοποίηση μία συμφωνία που θα μπορούσαμε να την έχουμε κάνει ανά πάσα στιγμή τα τελευταία 30 χρόνια. Σε μία συγκυρία που τα Σκόπια ήταν εκείνα που καίγονται να βρουν μία συμφωνία μία οποιαδήποτε συμφωνία που θα τους άνοιγε το δρόμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ εμείς αποφασίσαμε να μην διεκδικήσουμε και στο τέλος να μην πάρουμε τίποτα παραπάνω από τα προσυμφωνημένα ήδη από το 2008 αλλά και παλαιότερα . Για  άλλη μία φορά ο κύριος Τσίπρας προσπάθησε να εργαλειοποίηση την πολιτική και να κάνει τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη του στην πολιτική,  να δώσει πάτημα στο λαϊκισμό και στον εθνικισμό. Αυτά είναι πράγματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν πολιτικά υπεύθυνα, όπως  είναι το  ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής  και για το λόγο αυτό θεωρώ ότι μία ψήφος σε εμάς είναι μία ψήφος πολιτικής υπευθυνότητας και όχι πολιτικός τσαρλατανισμός.

 

 

 

Η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος για τους υποψηφίους βουλευτές, Ποιο είναι το δικό σας συγκριτικό πλεονέκτημα γιατί κάποιος να ψηφίσει Κυριάκο Κυριάκο?

 

Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος και λόγω της προηγούμενης δουλειάς μου , (διευθυντής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ)  έχω στενή  και συνεχή σχέση με την κοινωνία και που μπορεί ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε  να με βρει και να με προσεγγίσει,  δεν είμαι άνθρωπος που θα κλειστώ σε ένα γραφεία. Νομίζω ότι έχω την αντίληψη των προβλημάτων της περιφέρειας και των πολιτικών προβλημάτων της χώρας,  έχω την αίσθηση ότι γύρω από τη δική μου υποψηφιότητα μπορεί να συσπειρωθεί και η νέα γενιά αλλά και παλαιότερες γενιές, που επιθυμούν ένα νέο λόγο,  μία νέα δυναμική στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε πρώτα την πόλη μας και μετά τη χώρα μας.

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε