Εφαρμογή Ka-business

Ετήσια Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Τμήματος 601 της ΑΧΕΠΑ– Κωνσταντινούπολη

Δράσεις

Με μεγάλη επιτυχία και σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ετήσια Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Τμήματος 601 της ΑΧΕΠΑ- Κωνσταντινούπολη παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσμικών φορέων της επιχειρηματικότητας, των επιστημών και των γραμμάτων.

Ο πρόεδρος του Τμήματος 601 της ΑΧΕΠΑ – Κωνσταντινούπολη, Δ. Σαμαράς στο κέντρο και οι βραβευθέντες εκατέρωθεν
Ο πρόεδρος του Τμήματος 601 της ΑΧΕΠΑ – Κωνσταντινούπολη, Δ. Σαμαράς στο κέντρο και οι βραβευθέντες εκατέρωθεν

 

Στη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης εκτός από την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας βραβεύτηκαν και κάποια πρόσωπα και φορείς για την κοινωνική προσφορά και το φιλανθρωπικό έργο τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα δοθούν για την ενίσχυση της λειτουργίας και του έργου της Μεγάλης του Γένους Σχολής, στην Κωνσταντινούπολη.

 

 

Ο πρόεδρος του Τμήματος 601 της ΑΧΕΠΑ - Κωνσταντινούπολη, Δημήτρης Σαμαράς κατά την εναρκτήρια ομιλία του δήλωσε: «Είναι μεγάλη η τιμή για μένα προσωπικά, που ως πρόεδρος του τμήματος  ΑΧΕΠΑ 601 Κωνσταντινούπολης, σας υποδέχομαι μαζί με τα εκλεκτά μέλη του τμήματος μας, στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση  του τμήματος μας, επ' ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου και της κοπής της βασιλόπιτας του Τμήματος. Η ιστορική σχέση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη, το Οικουμενικό Πατριαρχείο -κοιτίδα της Ορθοδοξίας-  ο ελληνισμός της Πόλης και η διασύνδεση της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης και της Θεσσαλονίκης, ήταν οι έννοιες που μας ενέπνευσαν και γέννησαν την ανάγκη να  συγκροτήσουμε το τμήμα μας 601 της ΑΧΕΠΑ - Κωνσταντινούπολης. Όταν ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια πριν από περίπου δύο χρόνια, η δημιουργία ενός τμήματος της ΑΧΕΠΑ με αναφορά στην Κωνσταντινούπολη, αποτελούσε ένα όραμα που φάνταζε δύσκολο. Όμως με την ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Αγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του Ύπατου Συμβουλίου της ΑΧΕΠΑ από την Αμερική, και της ηγεσίας του ύπατου συμβουλίου, και κυρίως με την άοκνη προσπάθεια όλων των μελών - αδελφών του Τμήματος, είμαστε περήφανοι σήμερα γιατί το όραμά μας αυτό αποτελεί μία εδραιωμένη πραγματικότητα».

 

 

 

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα οι βραβεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η Αυτού Θεοτάτη  Αγιότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, η Πατριαρχική του Μεγάλου του Γένους Σχολή (το παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κωνσταντινούπολης) στο πρόσωπο του διευθυντή της, κ. Δημήτρη Ζώτου και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, στο πρόσωπο του προέδρου του, κ. Νίκου Πέντζου. Βραβείο, επίσης για την προσφορά και το έργο τους παρέλαβαν η Κατερίνα Σγουρή - Καλιότζη για τη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας αίματος, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιάννης  Κωνσταντινίδη και ο αντιπρόεδρος της Πρότυπης Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Embryolab ΑΕ, κ. Ηλίας Βασιλειάδης.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Δράσεις"
Κοινοποίησε