Έως τις 15:00 η κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ

Οικονομία και Πολιτική

Νωρίς το απόγευμα θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων που διεκδικούν μία τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.


 

Μόλις ολοκληρωθεί η προθεσμία της κατάθεσης, η Ολομέλεια του ΕΣΡ θα συσκεφθεί, και αφού αρχικά πραγματοποιηθεί ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στη διαδικασία της αποσφράγισης.

 

Η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων, στην οποία παρόντες θα είναι οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων, θα ξεκινήσει την Παρασκευή και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την Τρίτη.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν.

 

Όσα κανάλια λειτουργούν μέχρι τώρα, αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους.

 

Όπως ορίζει ο νόμος, τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν διεκδικούν τηλεοπτική άδεια.

 

Οι σταθμοί που θα ριχτούν στη μάχη διεκδίκησης μίας τηλεοπτικής άδειας, όπως είναι γνωστό, είναι: ΑΝΤ1, Αlpha, Star, ΣΚΑΪ, «Ε» (το Mega, όπως έγινε χθες γνωστό, δεν θα διεκδικήσει άδεια), αλλά και δύο υποψήφιοι οι οποίοι δεν διαθέτουν κανάλι αλλά ενδιαφέρονται να αποκτήσουν. 

 

Πρόκειται για τον κ. Βρυώνη, πρώην ιδιοκτήτη του «Ε», και για τον κ. Μάρη, οι οποίοι κατεβαίνουν με επιχειρηματικά σχήματα προκειμένου να διεκδικήσουν μία άδεια.

 

Σε περίπτωση που οι υποψηφιότητες ξεπεράσουν τις επτά, τότε θα οδηγηθούμε σε δημοπρασία και σε αύξηση του τιμήματος.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε