Πενταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Οικονομία και Πολιτική

  Η Αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Πρόεδρο της επιτροπής Γερμανίδα ευρωβουλευτή  Ingeborg GRÄSSLE (ΕΛΚ), θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων και επαφών με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και με ανώτατους αξιωματούχους της δημόσιας διοίκησης, το διάστημα 13 έως 15 Φεβρουαρίου.  


 

Οι ευρωβουλευτές θα επικεντρωθούν  στην παρακολούθηση 181 έργων υποδομών με υψηλή προτεραιότητα που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα με χρηματοδότηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνέχεια προηγούμενης αποστολής στην χώρα το 2015 και θα αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο των εργασιών.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός των συγχρηματοδοτούμενων έργων προτεραιότητας όπως καταρτίστηκε το 2011, ανέρχεται σε 11.5 δις ευρώ.

 

Οι ευρωβουλευτές, εκτός από τις πολλαπλές συναντήσεις που θα έχουν στην Αθήνα, θα επισκεφθούν και τις υποδομές υποδοχής προσφύγων στη Λέσβο.

 

Στην αποστολή θα συμμετέχει από ελληνικής πλευράς, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς (Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών).

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε