Με 10 κάλπες η ψηφοφορία για την προανακριτική για τη Novartis

Οικονομία και Πολιτική

Με δέκα κάλπες φαίνεται πως θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα το απόγευμα της Τρίτης.


Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε ότι πλειοψήφησε, με ψήφους 14 έναντι 8, η εισήγησή του για 10 κάλπες. Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να μπουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, πρόταση που υποστηρίχθηκε και από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Στα ψηφοδέλτια θα αναγράφονται επίσης τα τρία καταγγελόμενα αδικήματα που αφορούν τους 10 (δωροδοκία, δωροληψία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση η συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο στις 9:00 και θα περαιωθεί σε μία συνεδρίαση, «ό,τι και αν σημαίνει κάτι τέτοιο από πλευράς χρόνου». Η υπό συγκρότηση Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης θα έχει, κατ' αρχήν, έναν μήνα προθεσμία και θα απαρτίζεται από 21 μέλη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ eklogika.gr

https://www.eklogika.gr/news/Voulh-Me-10-kalpes-h-pshfoforia-gia-thn-proanakritikh-gia-th-Novartis-Ti-apofasise-h-Diaskepsh-twn-Proedrwn-20-02-2018


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε