Τον Απρίλιο θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους

Οικονομία και Πολιτική

Το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου θα εκταμιευθεί η δόση των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, δήλωσαν ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη λήξη του αποψινού Eurogroup. Παράλληλα, τον Απρίλιο θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους.


 

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα τοποθέτησε την εκταμίευση της δόσης και ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

 

Ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε αναφορά και στο θέμα των συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους λέγοντας πως θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες τεχνικές παράμετροι πιθανότατα τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Απρίλιο και θα συνοδευτούν με το αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα καταρτίσει η Αθήνα. Τόνισε πάντως ότι η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ως απαράβατη προϋπόθεση για τα επόμενα μέτρα στο χρέος.

 

Το ορόσημο των 100 ημερών μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, οπότε θα ληφθεί (σύμφωνα με το μέχρι τώρα χρονοδιάγραμμα πάντα) η οριστική απόφαση για το τέλος του ελληνικού προγράμματος και η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές τον Αύγουστο, επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε