Ποιό είναι το πρόγραμμα που θα επιδοτήσει τη στέγη

Οικονομία και Πολιτική

Πρόκειται για επίδομα που θα ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ ενώ οι ωφελούμενοι αναμένεται να φτάσουν συνολικά, το ένα εκατομμύριο.


Περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά αναμένεται να επωφεληθούν από το νέο προνοιακό πρόγραμμα για τη στέγη, το οποίο θα επιδοτεί ενοικιαστές και δανειολήπτες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», η διάθεση των πρώτων 300 εκατ. ευρώ, που αφορούν στο σκέλος της επιδότησης ενοικίου, εγκρίθηκε µε απόφαση του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά η εφαρμογή του προγράμματος για τους ενοικιαστές. Σύντομα αναμένεται να τεθεί σε τροχιά και το σκέλος της επιδότησης της δόσης δανείου που σχετίζεται µε την πρώτη κατοικία.

Όσον αφορά στο επίδομα στέγασης για μισθωμένη κατοικία, το ποσό της επιδότησης, που θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε δικαιούχους ενοικιαστές, αναμένεται να κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, ανάλογα µε τη σύνθεση του νοικοκυριού:

Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό το επίδομα αναμένεται να είναι 70 ευρώ τον μήνα. 

Για κάθε επιπλέον µέλος του νοικοκυριού αναμένεται προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ τον μήνα.

 

Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ενήλικας, µε προφανή στόχο να προωθηθεί η γεννητικότητα. Ειδική µέριµνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά µε απροστάτευτα τέκνα. Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο µέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα. Το ίδιο συμβαίνει και στα νοικοκυριά µε απροστάτευτα παιδιά, για τα οποία ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ανώτατο όριο επιδότησης είναι τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε