Άνοιξαν οι στρόφιγγες χρηματοδότησης της Τράπεζας Πειραιώς

Οικονομία και Πολιτική

  Ήδη, η τράπεζα, έχει προχωρήσει σε νέες χρηματοδοτήσεις επιχειρηματιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταναλωτικών και στεγαστικών  δανείων, που αγγίζουν το 1δις. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 ενώ υπολογίζεται μέσα στο έτος το ποσό θα φτάσει στα 4 δις. Ευρώ.  


 

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με περίπου 150 επιχειρηματίες από την Βόρεια Ελλάδα,  έχοντας δίπλα του και 30 στελέχη του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα νέα προϊόντα της τράπεζας με  έμφαση στο e-banking , που μετρά ήδη 2 εκατομμύρια πελάτες -όπως είπε- και αναμένετε να αυξηθεί ο αριθμός αυτός κατά τη διάρκεια του έτους. Για τα  «κόκκινα» δάνεια, δήλωσε πώς η Τράπεζα Πειραιώς το 2018 κατάφερε να τα μειώσει κατά 5 δισ. ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η χώρα -όπως είπε χαρακτηριστικά - εισέρχεται σε μια περίοδο «κανονικότητας», με την εκτίμηση πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί έως 2,2% το 2019.

 

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος είναι και προέδρος του ΧΑΑ καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Τραπεζών, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, δήλωσε πως « Η χώρα σημειώνει μεγάλη πρόοδο και βλέπω αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας αλλά και πρόοδο στην μείωση των κόκκινων δανείων. Οι τράπεζες είναι χορηγοί της εθνικής οικονομίας και πάμε μπροστά».

 

 

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε