Εφαρμογή Ka-business

Η έκπληξη στο ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου

Οικονομία και Πολιτική

  Ο γνωστός ιατρός ΩΡΛ, Αθανάσιος Ελευθεράκης, είναι υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ».  Μιλά στο ka-business.gr για αυτή του την επιλογή και τις προτεραιότητες  που θα βάλει για το καλό του τόπου.  


 

Με τη φράση ''φτάνει ως εδώ, πρέπει να αναλάβουμε δράση'' και με πρώτη προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον, ο ιατρός Αθανάσιος Ελευθεράκης ζητά την εμπιστοσύνη και την ψήφο μας.

 

 

Συνέντευξη στο ka-business.gr

 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και να επιλέξετε τον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου;

 

            Οφείλω να ομολογήσω ότι ενώ πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά, η ενεργός πολιτική με την έννοια της προσωπικής ανάμειξης με απασχολούσε ελάχιστα. Ήμουν απορροφημένος, όπως πολύς κόσμος, με τις σπουδές αρχικά και την εργασία μου αργότερα ακολουθώντας το γνωστό ότι  ''αυτά δεν είναι για μένα''. Κάποια στιγμή όμως συνειδητοποίησα ότι είμαστε περισσότεροι αυτοί που έχουμε τέτοιου είδους  νοοτροπία. Αυτό τελικά έχει σαν αποτέλεσμα να ασχολούνται με τη πολιτική μόνο (ή σχεδόν μόνο) άνθρωποι άνεργοι και άεργοι, επαγγελματίες πολιτικοί, με μόνα τους προσόντα την ευκολία στο ψέμα, τις εύκολες υποσχέσεις και τα παχιά λόγια. Άνθρωποι χωρίς ικανότητες που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται την εξουσία που εμείς τους προσφέρουμε, με τρόπο συμφεροντολογικό, με μοναδικό κίνητρο το προσωπικό όφελος, και με καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.

            Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αναμειχθώ ενεργά και μαχητικά θα έλεγα. Με απλά λόγια είπα το δικό μου ''φτάνει ως εδώ, πρέπει να αναλάβουμε δράση''.

            Μελέτησα τα προγράμματα και τα έργα των πολιτικών σχηματισμών και βρήκα πιο κατάλληλο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και προς το εθνικό συμφέρον την πρόταση και τον σχεδιασμό της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

 

 

Δεν σας φοβίζει η χρονική περίοδος που αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Το ρωτώ αυτό καθώς υπάρχει μεγάλη πόλωση και μία αναταραχή σε όλα τα κόμματα.

 

            Δεν βλέπω κανέναν λόγο να φοβάται κανείς να ασχοληθεί με την πολιτική. Ο πολιτισμένος άνθρωπος είναι ον πολιτικό και οφείλει να ασχολείται με τα κοινά. Αλλιώς καταλήγει μοιρολατρικά να αποδέχεται για τον ίδιο τις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι εξ ονόματος του.

            Η δε πόλωση και αναταραχή που αναφέρετε νομίζω οτι ποτέ δεν λείπουν από την πολιτική σκηνή. Ποιος δεν θυμάται τα πράσινα και τα μπλε καφενεία. Την πόλωση την χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα κόμματα για να οπαδοποιούν τους ψηφοφόρους τους ώστε να τους δίνουν την υποστήριξή τους χωρίς κριτική σκέψη και λογική. Αυτό είναι κάτι μεταξύ πολλών άλλων που οφείλουμε να αλλάξουμε και οι ίδιοι οι πολίτες να μην επιτρέπουμε να συμβαίνει.

 

 

 

 Έχουν μέλλον τα μικρά κόμματα;

 

            Όλα τα κόμματα και οι παρατάξεις ξεκινούν από μικρά. Διαπιστώνω ότι ο κόσμος δίνει τις ευκαιρίες, ιδιαίτερα όταν είναι απογοητευμένος και προδομένος από τις πολιτικές και τις συμπεριφορές αυτών στους οποίους πίστεψε και τους έδωσε την εξουσία.

            Στην συνέχεια αυτό που απομένει είναι αυτά να αποδείξουν με πράξεις και έργα την συνέπεια στον λόγο τους. Αν στην πορεία αποδειχθούν ανενεργά ή ανακόλουθα τότε φθίνουν και εξανεμίζονται όπως πολύ πρόσφατα είδαμε στις Ευρωεκλογές.

            Αν θα έχουν μέλλον εξαρτάται από τα ίδια.

 

 

 

Ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα και πως πιστεύετε μπορεί να αντιμετωπιστεί;

 

            Μακάρι η Χώρα μας να είχε ένα μόνο μεγάλο πρόβλημα. Η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε βαθιά κρίση, κρίση οικονομική, δημογραφική και κοινωνική.

            Αν μου ζητάτε να ξεχωρίσω ένα, αυτό είναι το δημογραφικό. Η υπογεννητικότητα των Ελλήνων σε συνδυασμό με την οικονομική μετανάστευση των νέων μας από την μια και στον αντίποδα η εισροή συνεχώς αυξανόμενου αριθμού λαθρομεταναστών δημιουργούν μια έκρυθμη και εθνικά επικίνδυνη κατάσταση. Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας είναι αισθητή η πληθυσμιακή αλλοίωση. Αν δεν αλλάξουμε αυτήν την πορεία το φαινόμενο αυτό θα γιγαντωθεί. Φυσικά τα προβλήματα είναι αλληλένδετα μιας και το πρώτο σκέλος, δηλαδή η υπογεννητικότητα και η φυγή των νέων οφείλονται στην οικονομική κρίση.

            Για την Ελληνική λύση το θέμα αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας και στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του, μέχρι και στο ενδεχόμενο δημιουργίας υπουργείου οικογένειας (όπως σε κάποιες χώρες της ΕΕ, πχ Γερμανία). Στόχος αυτών των πολιτικών είναι η παραγωγή πλούτου και η ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με απώτερο σκοπό την επιστροφή των νέων και την αύξηση των γεννήσεων.

            Στα μέτρα περιλαμβάνονται: επιδόματα από το πρώτο παιδί τα οποία είτε θα καταβάλλονται στις αδύναμες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα κάτω του αφορολόγητου είτε ως φοροελάφρυνση στις υπόλοιπες. Φυσικά τα μέτρα του προγράμματος για τον επαναπατρισμό των επιχειρήσεων και την δημιουργία νέων (πχ 8% φορολογικός συντελεστής για 10 χρόνια), τα μέτρα κατά της ανεργίας, της ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και γενικά η αναπτυξιακή μας πολιτική σε συνδυασμό με τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης μπορούν να αναστρέψουν τον δημογραφικό μαρασμό και αλλοίωση της Χώρας μας.

 

 

 

Γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες Ελληνική Λύση και ειδικά τον Αθανάσιο Ελευθεράκη;

 

            Η Ελληνική Λύση είναι ένας νέος πολιτικός φορέας με πατριωτικό πνεύμα και ελληνοκεντρικό προσανατολισμό. Είναι ένα κόμμα χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από κανέναν, οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητο. Στελεχώνεται από άτομα όλων των τάξεων χωρίς πολιτικό ή καλύτερα θα έλεγα πολιτικάντικο παρελθόν. Διαθέτει πρόγραμμα το οποίο είναι καταρτισμένο από ομάδα επιστημόνων, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο. Οι προγραμματικές δηλώσεις και οι δεσμεύσεις του είναι κατατιθέμενες και δημόσια αναρτημένες, στην διάθεση και την κρίση όλων.

            Για εμένα ειδικότερα αυτό που πρεσβεύω είναι το απλούστατο ότι δεν είμαι ούτε κατά διάνοια άεργος, κατ' επάγγελμα ή με κληρονομικό δικαίωμα πολιτικός που επιδιώκει την επιβίωση του ή τον πλουτισμό του από την πολιτική. Το αντίθετο μάλιστα. Είμαι περήφανος για την ταπεινή μου καταγωγή και το γεγονός ότι είμαι αυτοδημιούργητος. Είμαι ένας από τους πολλούς απλούς, έντιμους και εργατικούς ανθρώπους της γενιάς μου που παρακολουθήσαμε επί χρόνια την εναλλαγή των διεφθαρμένων και ανίκανων πολιτικών να λυμαίνονται τον πλούτο της Χώρας. Οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια και μάλιστα σε μια εποχή και ένα περιβάλλον που ευνοούσε την ανάπτυξη και την δημιουργία.  Κατάντησαν αυτή την ίδια την έννοια της πολιτικής συνώνυμο της διαφθοράς και της απατεωνιάς. Πρόδωσαν αξίες και ιδανικά, καπηλεύτηκαν τις ιδεολογίες και οδήγησαν την Χώρα μας στην καταστροφή και την χρεοκοπία.

Αποφάσισα λοιπόν να αντιδράσω και να αναλάβω δράση πρεσβεύοντας αυτό ακριβώς, ότι δεν είμαι ένας ακόμη επαγγελματίας και εκτός πραγματικότητας  πολιτικός αλλά ένας απλός, από τους πολλούς πολίτες που γνωρίζω την ζωή και την καθημερινότητα. Γι' αυτό πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω και μάλιστα μπορώ καλύτερα. Τα κίνητρά μου είναι αγνά και ανιδιοτελή.

 

 

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας εάν εκλεγείτε;

 

Προτεραιότητες για μένα αποτελούν η πραγματική ανάπτυξη, με σεβασμό στην οικολογία και το περιβάλλον (έχω ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και γνώσεις στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος) και παραγωγή πλούτου που θα έχει σαν αποτέλεσμα να λυθούν μια σειρά από τα υπόλοιπα προβλήματά μας (δημογραφικό, υγεία, ασφαλιστικό, παιδεία). Επίσης η ασφάλεια των πολιτών, θεωρώ αδιανόητο αυτό που επιτρέπουμε να συμβαίνει αυτή την στιγμή με την εγκληματικότητα. Άλλη σημαντική προτεραιότητα είναι η ανάκτηση του κύρους και της αξιοπρέπειας της Ελλάδας στον διεθνή χώρο.

Επίσης αδιανόητο θεωρώ το ότι η Χώρα μας με τόση πλούσια και αξιοσέβαστη πολιτιστική κληρονομία, αξιοζήλευτη φυσική ομορφιά, εξαιρετική γεωστρατηγική θέση και πληθώρα πλουτοπαραγωγικών πηγών έφτασε να βρίσκεται σε τόσο δυσμενή θέση. Αυτό δείχνει τουλάχιστον απίστευτη ανικανότητα (εάν όχι κάτι χειρότερο) όσων διαχειρίστηκαν την εξουσία έως τώρα. Αυτό οφείλουμε να το αναστρέψουμε, να ξανακάνουμε την Ελλάδα μας ισχυρή και του Έλληνες περήφανους όπως μας ταιριάζει.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε