Εφαρμογή Ka-business

Ελευθεράκης Αθανάσιος υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ»

Οικονομία και Πολιτική

  Λίγες ώρες πριν την κάλπη μιλά στο Ka-business.gr για τις πιθανότητες αλλαγής της συμφωνίας των Πρεσπών, για την κατάχρηση της ονομασίας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τους Σκοπιανούς, αλλά κα για τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά από τον κόσμο,  σε αυτόν τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα που δίνει λίγο πριν την κάλπη.  


 

Συνέντευξη στο ka-business.gr

 

Η συμφωνία των Πρεσπών απομάκρυνε πολιτικά πρόσωπα από την Ελληνική Βουλή και όπως φαίνεται θα είναι και αυτή που θα αναδείξει νέα πρόσωπα στις 7 Ιουλίου. Υπάρχουν εκτιμάται περιθώρια να αλλάξει αυτή η συμφωνία?

 

 

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η συμφωνία αυτή, όπως και το καθετί μπορεί να αλλάξει. Τίποτα δεν είναι στάσιμο και παγιωμένο στο διεθνές τοπίο. Σκεφτείτε πως ήταν ο πλανήτης πριν από μισό ή πριν από έναν αιώνα.

 

Αλλά για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει σημασία η δική μου άποψη αλλά των ειδικών, δλδ των νομικών συμβούλων της παράταξης μας που το χειρίζονται. Εμείς ως κόμμα έχουμε ήδη πράξει οτι είναι νόμιμα δυνατόν,  έχουμε καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κι αναμένουμε την έκδοση απόφασης. Η συμφωνία η ίδια, ο τρόπος που υπογράφηκε και η μετέπειτα συμπεριφορά του έτερου συμβαλλόμενου μέλους (δλδ των Σκοπίων) την καθιστούν νομικοτεχνικά αίολη και ουσιαστικά άκυρη. Πλην όμως πρέπει ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι για να αλλάξει οποιαδήποτε συμφωνία χρειάζεται πολιτική βούληση, δλδ το κράτος,  η κυβέρνηση της Ελλάδας να το πράξει. Εάν το ελληνικό κράτος δεν πράξει κάτι προς την κατεύθυνση κατάργησης της συμφωνίας, δεν μπορεί κάτι να αλλάξει, Νομικά δε, κάτι τέτοιο δεν είναι απαγορευτικό, καθώς υπάρχουν περίπτωσης ακύρωσης συμφωνιών μεταξύ κρατών πχ ΑΟΖ από Αλβανία.

 

 

 

 

Τα Σκόπια συνεχίζουν να χρησιμοποιούν στο επίσημο ιστολόγιο τους την περιοχή τους ως Μακεδονία για να προσελκύσουν τουρισμό. Πώς το σχολιάζετε και πώς θα μπορούσε αυτό να αλλάξει?

 

 

Είναι αυτό που σας ανέφερα παραπάνω, ότι ακόμη και αυτή η αίολη συμφωνία παραβιάζεται συστηματικά από τους Σκοπιανούς. Αυτό είναι ένα ακόμη επιχείρημα-εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν χώρα για την ακύρωση της.

 

Το θλιβερό είναι ότι πλέον μόνοι μας περάσαμε στην θέση αυτού που πρέπει να αμύνεται και να πρέπει πείθει για τα αυτονόητα.

 

 

 

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές τι αίσθηση έχετε από τον κόσμο που σας ακούει? Τι ζητάει ?

 

 

Τις ημέρες αυτές που διαρκεί η προεκλογική περίοδος έχω συνομιλήσει με πάρα πολύ κόσμο. Ξέρετε εγώ δεν είμαι παλιός πολιτικός για να κάνω οργανωμένες εμφανίσεις με συνοδεία και με κατά παραγγελία κοινό για τις κάμερες, ούτε ομιλίες σε μεγάλες αίθουσες με προσκεκλημένους χειροκροτητές. Η επαφή μου με τον κόσμο είναι πραγματική και ουσιαστική.

 

Λοιπόν αυτά που ζητάνε όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, επαγγέλματος, κοινωνικής τάξης κλπ είναι απλούστατα: ζητάνε κοινή λογική από τους κατέχοντες την εξουσία, αξιοπρέπεια για τους ίδιους και φυσικά να τους θυμούνται οι εκλεγμένοι και μετά τις εκλογές. Απεχθάνονται τις προεκλογικές μεγαλοστομίες, τα ταξίματα και το υποκριτικό ενδιαφέρον 2-3  βδομάδες πριν τις εκλογές.

 

Ένα άλλο που διαπιστώνω στους νεότερους κυρίως, πέρα από απογοήτευση, είναι ο θυμός. Ένας μεγάλος, βαθιά συγκεντρωμένος μέσα τους θυμός!

 

 

Πώς σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά. Σε σχέση πάντα με την Ελληνική Λύση?

 

Νομίζω ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ


Η έκπληξη στο ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου


Ο γνωστός ιατρός ΩΡΛ, Αθανάσιος Ελευθεράκης, είναι υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ».  Μιλά στο ka-business.gr για αυτή του την επιλογή και τις προτεραιότητες  που θα βάλει για το καλό του τόπου.  

 

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε