Εφαρμογή Ka-business

Ποιες είναι οι 12 προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και οι επισημάνσεις του Μητσοτάκη προς τους υπουργούς του?

Οικονομία και Πολιτική

  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα υπάρχει ετήσιο στρατηγικό σχέδιο για κάθε υπουργείο και έθεσε τις 12 βασικές προτεραιότητες:  


 

- Ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις.

- Αξία στην ακίνητη περιουσία.

- Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα.

- Κοινωνική συνοχή και αληλλεγγύη.

- Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό. Σημείωσε ότι αύριο θα επίσκεφθεί το υπουργείο Παιδείας για να συζητήσουμε το σχέδιο για το μέλλον της εκπαίδευσης.

- Ποιοτική δημόσια υγεία.

- Νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ κράτους, εργαζομένων και επιχειρήσεων. Όπως επισήμανε, δεν θα δεχθούμε καμία απόκλιση από την εργασιακή νομοθεσία.

- Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη.

- Προστασία του περιβάλλοντος.

- Σύγχρονο ψηφιακό κράτος.

- Νέο μοντέλο πολιτισμού.

- Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε την επικοινωνία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πώς θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 


Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τρεις επισημάνσεις προς τους υπουργούς:

Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.

 

Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποιο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα "Μαζί".

 

Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε