Εφαρμογή Ka-business

Αυτό είναι το πλάνο του Μητσοτάκη για τους επόμενους 12 μήνες

Οικονομία και Πολιτική

Συμφωνία με τους πολίτες θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεργασία με κοινό όφελος . Η ανάπτυξη θα αφορά όλους όχι μόνο τους επιχειρηματίες. Τέλος οι υποσχέσεις και τα πολλά λόγια για το τι θα γίνει τα επόμενα 4 χρόνια. Οι όποιες εξαγγελίες σε βάθος τετραετίας , έδειξαν τα προηγούμενα χρόνια πως πέφτουν στο κενό.    


 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές , ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να αναφερθεί διεξοδικά σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη. Καταρχάς την φορολογία. Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων ήδη έγιναν -νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση. «Για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων», όπως αναμένεται να σημειώσει ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα. Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%. Επίσης, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.

Για τις επενδύσεις ο κ. Μητσοτάκης θα σταθεί στο ξεμπλοκάρισμα που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό, με ειδική αναφορά στον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ξεχωριστό πεδίο αναφοράς θα είναι οι εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης, και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Για την επίτευξη των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας που επιθυμεί η κυβέρνηση θεωρείται απαραίτητη η ψηφιοποίηση του κράτους. Αφενός θα παύσει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και αφετέρου θα καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία που αποτελεί τροχοπέδη για τις επενδύσεις.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε