Εφαρμογή Ka-business

Σε ποιους τομείς επικεντρώνει επενδύσεις το Πεκίνο // Στην Αθήνα ο Σι Τζινπίνγκ λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του Κ. Μητσοτάκη

Οικονομία και Πολιτική

Ελλάδα και Κίνα αναμένεται να υπογράψουν σημαντικές διακρατικές συμφωνίες. Γι' αυτό άλλωστε ο ΠτΔ κ. Παυλόπουλος κάνει λόγο για σηματοδότηση μιας νέας περιόδου στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας με την επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.  

© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A.
© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A.

Όπως έχει γίνει γνωστό, δύο κινεζικοί τραπεζικοί γίγαντες, η Bank of China και η ICB, αποκτούν παρουσία στην Ελλάδα, για να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις από τη Χώρα του Κόκκινου Δράκου σε ενέργεια, υποδομές, logistics, ναυτιλία, τουρισμό και ακίνητα.

  • Η Bank of China αποτελεί την 4η μεγαλύτερη τράπεζα και την 8η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση του κόσμου, με υπό διαχείριση κεφάλαια 3,24 τρισ. δολάρια και αποκτά υποκατάστημα στις αρχές της λεωφόρου Μεσογείου, στον Πύργο Αθηνών.
  • Η Industrial and Commercial Bank of China αποτελεί τη μεγαλύτερη τράπεζα και δημόσια επιχείρηση διεθνώς και θα λειτουργήσει γραφείο αντιπροσωπίας στη χώρα μας. Δραστηριοποιείται σε 42 χώρες, διαθέτει κεφάλαια υπό διαχείριση 4 τρισ. δολαρίων και έχει σχεδόν 500.000 εργαζομένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τράπεζες έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την υλοποίηση κινεζικών επενδύσεων στη χώρα. Επιπλέον, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων μέσω τουσχεδίου «Ηρακλής». Κεντρική απόφαση του Πεκίνου είναι να χρηματοδοτήσει έργα υποδομής, όπως αυτοκινητόδρομους, σιδηροδρομικά δίκτυα και εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να δημιουργηθεί ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού.

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και του Πεκίνου, σε όλους τους τομείς υπογραμμίζει με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής" ο Σι Τζινπίνγκ με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας.

 

Το πρόγραμμα του προέδρου της Κίνας

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Σι Τζινπίνγκ θα αφιχθεί το απόγευμα στη χώρα μας και την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 09:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εν συνεχεία στις 10:00 το πρωί θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στις 11:10 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Στις 16:30 ο κ. Σικ Τζινπίνγκ , συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal). Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 10:30 ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε